Tips

Breng patroonwachtwoord Android naar Windows

Android-gebruikers kunnen hun toestel beveiligen met de 'Z' van Zorro, maar als je Eusing Maze Lock installeert, kun je datzelfde trucje ook op een Windows-tablet, laptop of desktop.

Sinds de komst van Windows 8, en zijn neefje Windows RT, log je in met je Microsoft-account om bij je bestanden te kunnen. Dat is veilig, maar lang niet zo intuïtief als de veelgebruikte beveiliging op Android. Daar kun je in een raster een zelfbedachte figuur tekenen, wat vooral op de kleinere schermen van een smartphone veel sneller en plezieriger is.


Dankzij het gratis programma Eusing Maze Lock kun je hetzelfde foefje ook uitvoeren op je Windows 8-toestel. Uiteraard werkt zoiets het beste op een tablet, maar bij het testen bleek het ook prima te werken op een laptop of desktopcomputer zonder aanraakscherm. En ook oudere versies van Windows komen in aanmerking voor het patroonwachtwoord.

[download_file]

Uiteraard heb je bij Windows 8 ook de mogelijkheid om een plaatje als wachtwoord in te stellen, maar we vinden dit een minstens zo leuk alternatief.

[related_article id=”161920″]

Het principe is simpel. Na installatie krijg je een raster voor de neus met een standaardwachtwoord, in dit geval de eerder genoemde ‘Z’ van Zorro. Na een resetbeurt kun je nu je eigen patroon tekenen, en eventueel een backup maken voor het geval je je patroon bent vergeten.

Als je nieuwe wachtwoord eenmaal klaar is voor gebruik, blijkt Maze Lock een verrassend groot aantal instellingen te herbergen. Je kunt het aantal kolommen en rijen uitbreiden naar 5 x 5 om je wachtwoord moeilijker te raden te maken en je kunt nauwkeurig instellen wanneer het nieuwe wachtwoordscherm tevoorschijn komt.

Maar je kunt ook een waarschuwingsboodschap toevoegen, de achtergrond veranderen en er voor kiezen om de internetverbinding te verbreken als Maze Lock is geactiveerd.

Je moet dit handige gratis programma niet zien als een vervanging van de standaardbeveiliging in Windows 8. Maar het is een bijzonder handige aanvulling op je Microsoft-accountwachtwoord, die je kunt instellen als je een paar minuten van je pc weg bent. Je kunt de sneltoetscombinatie Windows + A gebruiken om Maze Lock automatisch te activeren.

Een erg leuke aanvulling op Windows 8, al vinden we het jammer dat Maze Lock niet zal werken op Windows RT-tablets. Die toestellen accepteren alleen Windows Store-apps en dit is een x86-programma dat je alleen in de desktopomgeving van Windows 8 kunt draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business