Tips

Andere schijf? Snel bestanden overzetten

Als je Windows herinstalleert (op een andere schijf), dan neem je ongetwijfeld graag bepaalde data van je oude schijf mee. Gotcha! DataBackup maakt zo'n verhuis een stuk makkelijker.

Installeer je Windows op een andere schijf, dan verhuis je natuurlijk graag welbepaalde data mee. Gotcha! DataBackup is er precies op gericht typische systeem- en gebruikersgegevens zo snel mogelijk over te zetten.

Het programma steekt erg eenvoudig in elkaar, zonder veel toeters of bellen en dat maakt het precies handig. Zodra je de tool opstart, verschijnt een enkel programmavenster, met verschillende items die je kan selecteren.

[download_file]

Deze items zijn opgedeeld in twee grote rubrieken: System enerzijds, de verschillende gebruikers (Windows-accounts) anderzijds. Bij System vind je onder meer terug: fonts, drivers, shareddocs en diverse productsleutels – waaronder die van Office en Windows. Bij de gebruikersaccounts dan weer tref je onderdelen aan als Desktop, Favorites, Music, Pictures, Video, Documents, persoonlijke instellingen van e-mailclients als Outlook en van de bekendste browsers.

In principe volstaat het een vinkje te plaatsen naast alle items die je naar de opgegeven doellocatie hetzij wil kopiëren, hetzij verplaatsen. Dat laatste kan bijvoorbeeld zinvol zijn als je de data naar een andere locatie op dezelfde schijf verhuist: dat gaat dan een pak sneller dan kopiëren. We ondervonden wel dat de tool bijvoorbeeld lang niet alle drivers mee kopieerde.

In de doelmap (met de gekopieerde data) plaatst Gotcha! DataBackup ook een ‘restore’-programma, waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier kan bepalen welke (gebruikers)gegevens je naar de nieuw geïnstalleerde Windows wil terugzetten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business