Tips

Chrome 27 verstaat je gepraat (soms)

Google heeft Chrome 27 op de wereld losgelaten. Deze browser versnelt het zoeken en komt voor het eerst met een nieuwe dicteerfunctie die mensen toestaat een conversatie te starten met Google.

In Chrome 27 kan je een conversatie starten met de zoekmachine van Google door op het microfoonicoontje te klikken. Als het onderwerp groot genoeg is, zoals de omvang van de bevolking in een land, wordt het antwoord doorspekt met gegevens uit Googles Knowledge Graph.

We hebben het getest en het werkt. Soms. Heel soms. Meestal geeft Chrome een foutmelding dat er geen internetverbinding is. Een grove leugen, want als je een zoekterm intikt, kan de browser wel aan het internet. De spraakherkenning werkt ook. Soms. Want als de conversatie wat dieper gaat dan een aantal standaardvragen, zoals de leeftijd van Barack Obama of de bevolking van België, krijgt Chrome het moeilijk.

[related_article id=”158901″]

Een van de zeldzame keren dat we de gimmick aan de praat kregen, hebben we het gefilmd (we hebben trouwens meer filmpjes van gefaalde pogingen). Ter verdediging van Google: de spraakherkenning is een verborgen functie. Ze hebben er helemaal geen tamtam rond gemaakt.

Deze recentste versie van Chrome laadt webpagina’s vijf procent sneller en bevat een nieuwe API voor ontwikkelaars van de ‘packaged apps’ in de Chrome Store. Ontwikkelaars kunnen de API chrome.synchFileSystem gebruiken om gegevens op Google Drive op te slaan.

Chrome 27 lost ook 14 beveiligingslekken op. Om die lekken op te sporen heeft Google 14.633 dollar prijzengeld uitbetaald. Het duurste lek was een geheugenbeveiligingsfout die betrekking had op webaudio. Deze was 3133,70 dollar waard.

browserchromechrome 27downloadsgooglegoogle chromenieuwssoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen