Tips

Mailstore Home 8: Veilige backup van al je e-mails

Je mailaccount bevat jaren persoonlijke correspondentie, die je koste wat kost niet wilt kwijtraken. Maak een veilige kopie naar je harde schijf met het geweldige gratis programma Mailstore Home.

Met alle hacks en accountkapingen die we hier voortdurend langs zien komen, is het fijn om te kunnen vertrouwen op een programma als Mailstore Home.

Het biedt al jaren een betrouwbare manier om een archief op je thuiscomputer te maken van je e-mails, of je nu Gmail, Outlook, Hotmail (Outlook.com) of Thunderbird gebruikt. Je kunt dit Nederlandstalige programma op je harde schijf installeren of een draagbare versie aanmaken op een usb-stick. Aparte versies installeren is niet nodig: tijdens het installatieproces vraagt Mailstore Home waar je het wilt parkeren.

[download_file]

Bij het archiveren van webmailaccounts moet je je logingegevens vooraf invoeren, waarbij je kunt kiezen of je bijlagen meeneemt en of de spammap onderdeel uitmaakt van je archief. Een backup van een bestaande Outlook-installatie is een kwestie van een paar muisklikken.

[related_article id=”161452″]

Krachtige zoekfunctie
In beide gevallen houdt Mailstore Home de mappenstructuur intact die je aanhoudt voor je webmail of desktopprogramma. Het is daarnaast mogelijk om meerdere accounts tegelijk te archiveren.

Mailstore Home brengt alle gearchiveerde accounts samen in één venster en biedt een krachtige universele zoekfunctie die alle accounts doorgraaft. Je kunt wildcards gebruiken en er voor kiezen om alleen specifieke mailaccounts te doorzoeken.

Herstel en migratie
Naast backup is het ook mogelijk om een snel herstel uit te voeren. Dat houdt in dat je een nieuwe mailaccount kunt openen als je je oude provider zat bent en de archieven naar die nieuwe account uploaden.

Mailstore Home is ook een backupprogramma dat geregeld nieuwe updates krijgt. Zo introduceerden de makers in februari versie 8, die ondersteuning toevoegt voor Outlook 2013. Het was al mogelijk om POP3/IMAP-mailaccounts te archiveren en er is ondersteuning voor de vele incarnaties van Microsofts maildiensten, zoals Exchange Server (2003, 2007, 2010, 2013), Office 365 en programma’s als Outlook Express, Outlook en Windows Mail.

Langzame backup
Het enige wat we eigenlijk aan te merken hebben op dit programma is de tijd die het spendeert om je account te archiveren. Het downloaden van berichten is aan de trage kant en er is geen mogelijkheid toegevoegd om automatische backups uit te voeren.

Daarvoor heeft de maker commerciële producten in huis als Mailstore Server of Mailstore Cloud Backup, die aantrekkelijk zijn voor systeembeheerders en mailproviders.

De versienaam betekent niet dat dit programma, dat gratis voor thuisgebruik is, alleen samenwerkt met Windows 8. De ondersteuning gaat terug tot Windows XP SP3 en is dus geschikt voor alle moderne versies van Windows.

archiefbackupdownloadsgmailgratisherstelhotmailimapinstallatiemailmicrosoftoffice 365outlookoutlook expresspopWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen