Tips

Net Guard: Je internetverbruik in een oogopslag

Je internetverbruik in een oogopslag

In Nederland hebben ze al lang komaf gemaakt met een maandelijkse verbruikslimiet, opgelegd door de internetprovider, maar in België hebben nog veel gebruikers daarmee af te rekenen. Net Guard brengt je internetverbruik in elk geval mooi in kaart.

Een tool als Net Guard, die netjes in grafieken bijhoudt hoeveel data je al hebt gedownload en geüpload, kan inderdaad nuttig zijn om te vermijden dat je de maandelijkse limiet bij je internetprovider overschrijdt. Temeer je ook een alarm kan instellen zodra een bepaalde grenswaarde bereikt is.

[download_file]

Maar Net Guard heeft zeker ook nut op andere vlakken. Je kan er bijvoorbeeld op elk moment de reële upload- en downloadsnelheid mee aflezen en je komt ook in real time te weten welke processen voor de up- en downloads verantwoordelijk zijn. Dat kan je mee op het spoor zetten van mogelijke malware die buiten je wil (en weten) om een internetconnectie opzet. Verder zit er ook een – weliswaar wat rudimentaire – speedtest ingebouwd.

[related_article id=”160534″]

Net Guard lijst ook al je bestaande internetverbindingen op, inclusief de (lokale en remote) poortnummers, het procotol, het ip-adres evenals de status van de verbinding (unknown, established, listen).

Erg handig is ook het tabblad (met de wat vreemde naam) Statements. Hier leg je eerst de gewenste periode vast, waarna Net Guard een fraai overzicht in PDF genereert,  met onder meer het dagelijkse gemiddelde verbruik, een lijst met (in termen van bandbreedte) meest actieve software en details over de verschillende processen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business