Tips

RED: Vind (en wis) in één klap al je lege mappen

Lege bestandsmappen zijn de pukkels van je besturingssysteem. Ze zijn lelijk, nuteloos en zitten in de weg. Ontdoe je in één klap van al die lege ballast met het krachtige Remove Empty Folders (RED).

Heb je enig idee hoeveel lege bestandsmappen je op je Windows-machine hebt staan? Ik (tot voor kort) ook niet, maar feit is wel dat het aantal na verloop van tijd gestaag stijgt. En er is niets zo irritant als je een bestand zoekt en keer op keer een lege map opent.

Remove Empty Folders (RED) is de schoonmaker bij uitstek voor het systematisch ruimen van deze irritiatie en is bovendien krachtig genoeg om te zorgen dat je niet per abuis een belangrijke map verwijdert.

[download_file]

Na installatie start je een scan voor de schijf, schijfpartitie of bestandsmap die je wilt doorvlooien, waarna je een overzichtelijk boommenu voor je neus krijgt met gevonden exemplaren. RED geeft daarbij via een handige legenda aan of een map simpelweg leeg is, afval bevat of wordt beschermd door het besturingssysteem.

[related_article id=”160534″]

Voorzichtig te werk gaan
We raden je aan om niet zomaar klakkeloos elke aangetroffen map te verwijderen, omdat je zo in sommige gevallen schade kunt toebrengen aan programma’s.

Je kunt een map met de hand controleren via het contextmenu en in de instellingen kun je RED verbieden om te zoeken binnenin zogenoemde beschermde mappen. Dit gratis programma zal bovendien van nature je systeemmappen met rust laten, om ongelukken te vermijden.

Tenslotte verplaatst het mappen standaard eerst naar de Windows-prullenbak, zodat je eventuele bloopers achteraf ongedaan kunt maken.

RED specialiseert zich in een taak die andere schoonmaaktools over het hoofd zien en het doet dat op professionele en toegankelijke wijze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business