Tips

Lees je stripverhalen op het scherm

Lees je stripverhalen net zo lief op het scherm, dan heb je aan ComicRack een uitstekende reader én 'comic manager'.

Lees je stripverhalen op het scherm

Ook stripverhalen vind je tegenwoordig volop in digitale vorm. Dat kan een eenvoudig pdf-bestand zijn, maar meestal worden die omgezet in een meer aangepast formaat als CBR, CBZ of CB7. Daar heb je dan wel een geschikt leesprogramma voor nodig en veel flexibeler dan ComicRack komen ze niet.

ComicRack, dat zich door een hele community gesteund weet, is een uitstekend programma voor wie op een Windows-pc strips wil lezen.  Het draait op alle Windows-versies vanaf XP, maar vereist wel de installatie van .NET Framework 4.0. De tool ondersteunt, naast pdf, ook alle belangrijke comics-formaten (cbr, cbz, cb7 en cbt).

[download_file]

Het programma is zowel een ‘reader’ als een ‘manager’. Uiteraard kan je strips full screen lezen (inclusief ondersteuning voor een opstellingen met twee schermen) en laten pagina’s zich roteren. Handig is ook dat je in een miniatuurvenster op elk moment kunt zien waar je je op de pagina precies bevindt en zodra je het einde van de pagina bereikt, scrollt ComicRack automatisch door naar de volgende pagina. Desnoods kan je er nog een beweegbaar vergrootglas bijhalen.  Uiteraard laten pagina’s zich ook bookmarken. Een pagina laat zich bovendien makkelijk exporteren als een jpg-bestand.

[related_article id=”160734″]

Ook als beheertool doet ComicRack het prima. Stripverhalen neem je op in een bibliotheek en ComicRack creëert automatisch een ‘smartlist’, met categorieën als My Favorites, Recently Read, Recently Addes, Reading, Never read, Files to update, enz. Handig want zo vind je sneller de gezochte stripverhalen terug. Een tabblad met ‘Pages’ geeft je een mooi overzicht van alle pagina’s van het stripverhaal in miniatuur, zodat je ook op die manier snel naar een specifieke pagina kan doorbladeren. Het is bovendien mogelijk pagina’s in te stellen op een van de voorziene categorieën (als Front Cover, Story, Advertising, enz.), waarna je het paginamenu zo kan instellen dat alleen de gevraagde categorieën zichtbaar worden.

Er zijn dus best wel wat opties, maar dat vertaalt zich ook wel in een wat onrustige interface. Vooral voor beginnende gebruikers kunnen de menu’s en panelen die her en der opduiken wat verwarrend werken. Maar eens je de tool in je vingers hebt, kan je er alleen maar plezier aan beleven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business