Tips

OpenOffice 4.0: Springlevend kantoorpakket krijgt handige zijbalk

Het leek er een tijdje op dat OpenOffice een stille dood zou sterven, maar in de handen van nieuwe eigenaren ligt de ontwikkeling weer helemaal op schema. Versie 4.0 brengt heel wat verbeteringen.

Sinds de Apache Software Foundation het beheer van OpenOffice op zich heeft genomen, werkte het hard aan nieuwe versies die de gestokte ontwikkeling weer op gang moest trekken. Versie 4.0 is een belangrijke mijlpaal, die veel bugs repareert en een innovatieve nieuwe functie introduceert.

De belangrijkste verbetering is ongetwijfeld de nieuwe zijbalk, die volgens Apache is gemaakt voor de breedbeeldmonitors die veel mensen in de huiskamer hebben staan.

[download_file]

In dit nieuwe paneel, afkomstig uit de broncode van het gepensioneerde IBM Lotus Symphony, kun je eenvoudig tekstopmaak aanpassen of animaties wijzigen in een presentatie.

Minder in het oog springend, maar net zo belangrijk, is de nieuwe, verbeterde samenwerking met Office-documenten. Zo moeten bijvoorbeeld opsommingspunten (bullets) van Word 2003 natuurgetrouw kunnen worden weergegeven in OpenOffice 4.0.

[related_article id=”160534″]

Veel consumenten en bedrijven zien OpenOffice als een belangrijk alternatief voor Microsoft Office en dus is het van vitaal belang dat je met de wijdverspreide documentformaten overweg kunt.

De ontwikkelaars hebben ook een nieuw raamwerk voor extensies ontwikkeld, zodat programmeurs verbeteringen kunnen bouwen die kunnen samenwerken met OpenOffice. Sommige van die extensies zijn speciaal bedoeld voor de nieuwe zijbalk.

OpenOffice belooft tenslotte betere prestaties, ook op het gebied van weergave en bewerking van grafische elementen. Dit pakket is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, waardoor je niet vast zit aan een specifiek besturingssysteem.

Wij bieden je in dit artikel de Nederlandstalige Windows-versie aan van OpenOffice 4.0. Anderse versies kun je afhalen via de projectpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business