Tips

Tip: browserafbeeldingen in het groot bekijken zonder klikken (update)

In de browser heb je twee keuzes: je ogen verpesten met het staren naar piepkleine thumbnailplaatjes of de pagina verlaten om een groot exemplaar te zien. Verlos jezelf van die ellende met deze browserextensies.

Tijdens een gemiddelde browsersessie passeren dagelijks honderden afbeeldingen de revue en bij het merendeel van die plaatjes moet je ze aanklikken om ze groot in beeld te krijgen. Vaak moet je daarvoor de pagina verlaten die je in beeld had, wat tijdrovend en irritant is.

Een tweetal extensies, een voor Firefox en een voor Chrome, helpen je op effectieve wijze van dit vervelende probleem(pje) af.

Als je je muis op een afbeelding laat rusten, brengen deze browserhulpjes automatisch het oorspronkelijke formaat in beeld, zonder dat je daarvoor hoeft te klikken of de pagina te verlaten.


Hoverzoom voor Chrome in Google Images

Hover Zoom voor Chrome en Thumbnail Zoom Plus voor Firefox zijn allebei uitstekend gemaakte extensies en ik vraag me nu al af hoe ik ooit zonder ze kon. De extensies hebben een lange lijst met websites die ze ondersteunen, zoals Facebook, Tumblr, Google Images en Reddit, maar ook andere websites die directe links naar volledige afbeeldingen bieden, zijn compatibel.


En Thumbnail Zoom Plus voor Firefox bij YouTube.com

Hoewel de functionaliteit van beide extensies grofweg dezelfde is, zijn er subtiele verschillen voor geavanceerde gebruikers. Zo heeft Thumbnail Zoom Plus sneltoetsen voor zijn bediening en kun je bij Hover Zoom een vertraging inbouwen als je niet wilt dat de pop-ups voortdurend je zicht belemmeren. Je kunt meer lezen over de mogelijkheden via de links in deze alinea.

Er zijn van die browserextensies die de algehele surfervaring flink kunnen verbeteren en dit is er een uitstekend voorbeeld van. Gelukkig kunnen zowel Chrome- als Firefox-gebruikers dit foefje toepassen.

Chrome-gebruikers kunnen Hover Zoom downloaden in de Chrome Web Store.
Firefox-gebruikers kunnen Thumbnail Zoom Plus afhalen op de Add-Ons pagina van Mozilla.

Update:
Een lezer heeft me opmerkzaam gemaakt op het feit dat Hover Zoom onder meer de surfgeschiedenis van zijn gebruikers bijhoudt. We raden daarom voor Chrome-gebruikers in plaats daarvan het alternatief HoverFree aan, dat je hier kunt downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business