Tips

Neem je startmenu altijd mee

Draag jij ook een hele reeks portable tools mee op een USB-stick? Handig, maar soms is het wel even zoeken naar de juiste tool. Niet zo met SyMenu, dat alle programma's en documenten in een overzichtelijk startmenu samenbrengt.

U3-sticks mogen dan al lang weer vergeten zijn, gewone USB-sticks zijn nog altijd populair als drager van data én van portable programma’s. Het is dan ook best comfortabel dat je je favoriete tools altijd letterlijk op zak hebt. SyMenu zorgt er nu voor dat je al die tools snel en efficiënt terugvindt.

Zoals de naam al suggereert, biedt SyMenu een menu aan. Een startmenu meer bepaald, maar dan een dat met name is bedoeld om alle portable tools die op je USB-stick staan snel bereikbaar te maken.

[download_file]

Het toevoegen van die items gaat erg makkelijk: het volstaat bijvoorbeeld zo’n exe-bestand naar het configuratievenster van SyMenu te verslepen. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin je eventuele extra parameters kan invullen en waar je desgewenst een sneltoets instelt waarmee je dat programma dan snel kan opstarten.

[related_article id=”160534″]

Om te vermijden dat je startmenu onoverzichtelijk wordt, kan je de toegevoegde items ook in hiërarchisch geordende submappen indelen met duidelijke labels als ‘Kantoor’, ‘Internet’ enzovoort. Overigens hoef je je niet te beperken tot het toevoegen van programma’s. SyMenu accepteert net zo goed ook URL’s en (links naar) documenten en mappen. Zelfs Windows-commando’s kunnen een plaatsje krijgen in het menu. Een slimme feature is nog dat je specifieke items uit dat menu automatisch kan laten opstarten, samen met SyMenu.

Het uitzicht van het menu kan je met behulp van schema’s naar wens aanpassen. En voor wie het handig vindt: het programma luistert ook naar muisgebaren. SyMenu spreekt ook deftig Nederlands.

downloadsdraagbaarfrewareportablesoftwarestartmenusymenuusb-stickWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen