Tips

Bevrijd je browser van ongewenste extra’s

Zitten jouw browsers ook zo vergeven van toolbars en add-ons waarvan je je niet meer kan herinneren wanneer je die het laatst nodig had? Avast Browser Cleanup maakt er snel komaf mee.

Sommige browserextensies, plug-ins, add-ons of hoe je ze ook wil noemen, zou je voor geen geld willen missen. Andere daarentegen hebben zich misschien heimelijk in je browser genesteld en laten zich maar lastig verwijderen. Avast Browser Cleanup kan je helpen het kaf van het koren te scheiden.

Avast geniet veel bekendheid door het gratis antivirusprogramma. Minder bekend is dat deze producent een handig tooltje heeft uitgebracht om allerlei overtollige, ongewenste of ronduit onveilige toolbars en andere add-ons uit je browser(s) te verwijderen: Avast Browser Cleanup.

[download_file]

[related_article id="160534"]

Het programma, dat niet eens een installatie behoeft, scant de browsers die op je systeem geïnstalleerd zijn, althans wanneer het gaat om Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Na deze scanronde, die erg snel verloopt, verneem je meteen of de tool potentieel ongewenste add-ons in een of meer van deze browsers heeft aangetroffen.

Blijkt dat inderdaad het geval, dan kan je die met een druk op de knop laten weghalen. Of je beslist voor elk item zelf of je het al dan niet wil verwijderen. Avast Browser Cleanup helpt je bij deze beslissing door telkens een beoordeling (maximaal vijf sterren) te geven. Jammer alleen dat je hierover geen verdere feedback krijgt en dus in het ongewisse blijft omtrent de motivatie ervan.

Items met een beoordeling van minstens vier sterren toont het programma standaard niet, tenzij je dat bewust zo instelt. Verder is er nog een knop waarmee je zowel de zoekprovider als de startpagina van elk van de drie browsers naar de originele instellingen terugschakelt.

 

(Beeld: Shutterstock/AlenD)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business