Tips

Alternatieve mediaspeler met ondersteuning voor blu-ray

Er zijn tal van gratis mediaspelers, waaronder de erg populaire VLC player. Die kan echter standaard niet met blu-raycontent overweg. Daar heeft Light Alloy minder moeite mee.

Er zijn tal van mediaspelers, elk met hun eigen kwaliteiten. Een van de populairste is zonder twijfel VLC Player, omdat die zowat elk mediaformaat slikt. Maar daar hoort het afspelen van blu-rayfilms niet bij. Dat lukt je echter wel met Light Alloy.

De installatiemodule oogt niet bepaald fraai, maar zolang je hier de gewenste taal (het Nederlands, wellicht) aangeeft, een van de aangeboden skins aanduidt en duidelijk maakt met welke codecs je aan de slag wilt, zit je goed. Wat die codecs betreft: je kunt kiezen tussen de codecs die al op je systeem staan geïnstalleerd of de ingebouwde codecs. Is het je bedoeling ook blu-raycontent af te spelen, dan moet je beslist voor deze laatste gaan. Overigens bestaat er ook een portable versie van Light Alloy.

[download_file]

Ook internetradio
Het programma is erg prettig in het gebruik en, zoals het een videospeler betaamt, helemaal niet opdringerig. Het is zelfs even zoeken naar het menu van waaruit je mediabestanden kunt ophalen. Even met de rechtermuisknop op de bovenste vensterrand klikken blijkt het te doen. 

[related_article id=”160734″]

Light Alloy kan met zowat alle bekende mediaformaten overweg, zowel video als audio. Ook voor streaming video en audio draait het programma de hand niet om en via Icecast haal je zelfs een hele lijst aan internetradio’s binnen.

Light Alloy ondersteunt ook WinLIRC zodat je een en ander met de afstandsbediening kunt regelen. Uiteraard kan het programma ook overweg met ondertiteling en het is tevens mogelijk uiteenlopende media aan een afspeellijst toe te voegen. Via het instellingenvenster kun je allerlei aspecten van de tool naar eigen hand zetten, waaronder een hele reeks sneltoetscombinaties of je favoriete videorenderer.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business