Tips

Totaalpakket voor audio en video

K-Lite Codec Pack leert je computer om te gaan met bijna alle denkbare audio- en videoformaten.

Ooit al eens een videobestand geopend, om tot je ontzetting te constateren dat het geluid niet werkt?

Andersom komt ook voor, het geluid werkt wel, maar het beeld blijft zwart. Of misschien heb je een aantal flac-bestanden op je pc staan maar geen manier om ze af te spelen. Met K-Lite Codec Pack zijn zulke tegenslagen verleden tijd.

[download_file]

K-Lite is een totaaloplossing met een videospeler en codecs die ervoor zorgen dat je systeem overweg kan met alle populaire video- en audioformaten, net als enkele obscuurdere exemplaren. Het pakket verschijnt met Mediaplayer Classic Home Cinema Edition, een eenvoudige speler die de plaats van Windows Media Player moeiteloos inneemt.

[related_article id=”160734″]

Toch hebben ook gebruikers van de afzonderlijk gedownloade versie van MPC-HC baat bij K-Lite. Via het pakket krijg je immers stabiele tussenversies van MPC-HC mee die afzonderlijk niet beschikbaar zijn. De extra codecs zorgen verder voor een marginaal betere afspeelkwaliteit.

Niet iedereen wil zomaar afstappen van zijn vertrouwde mediaspeler en met K-Lite hoeft dat ook niet. De uitgebreide verzameling aan codecs zorgt ervoor dat zowat elke videoapplicatie met omzeggens elke video overweg kan. Steroïden voor de Windows-mediaspeler zeg maar.

Codec
Een codec is een stukje software dat instaat voor het afspelen van bepaalde videobestanden. Zo is een avi-bestand op een bepaalde manier gecomprimeerd, bijvoorbeeld via Xvid. De Xvid-codec zal in dat geval op je systeem aanwezig moeten zijn om het bestand succesvol weer te geven.

Indien je veel video’s afspeelt van allerhande bronnen kan het een hele klus zijn om de nodige codecs te verzamelen, laat staan up-to-date te houden. K-Lite Codec pack heeft een geavanceerd installatieprogramma dat instabiele en beschadigde codecs op je systeem detecteert. Zo herstelt de tool eventuele problemen die misschien voordien aanwezig waren. Ook wordt er rekening gehouden met de codecs die je al had, en worden verouderde exemplaren automatisch up-to-date gebracht.

Wie MPC-HC al gebruikte voor het installeren van K-Lite zal gevraagd worden de oudere versie te verwijderen. Klik op ja en volg de instructies. Volg vervolgens de installatiewizard. Heb je geen idee waar je mee bezig bent, kies dan Simple mode. Via de Default-modus kan je kiezen wat je allemaal mee installeert.

Opgelet: na het doorklikken van alle instellingen vraagt het installatieprogramma of je AVG secure search als werkbalk en startpagina wil. Vergeet die opties niet af te vinken. Met de No thanks-optie onderaan zit je veilig. Na het beëindigen van de installatie word je naar de website van K-Lite gebracht, daarna ben je klaar. Je computer is nu volledig uitgerust om zowat alles af te spelen wat je maar kan vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business