Tips

De gratis aartsvijand van malware

De nieuwe update van Malwarebytes Anti-Malware free maakt het programma gebruiksvriendelijker en voegt enkele hightechfuncties toe.

Malware, of schadelijke software, nestelt zich op je systeem met kwade bedoelingen. Hackers en andere duistere figuren zitten niet stil in hun steeds evoluerende zoektocht naar nieuwe manieren om jou te bedriegen en je systeem beschadigen, dus ook aan de andere kant van het spectrum moeten softwareontwikkelaars bij de pinken blijven. Daarom is er nu Malwarebytes Anti-Malware 2.0.

Vermomming
Het beveiligingsprogramma specialiseert zich in de detectie van schadelijke bestanden die aan het speurende oog van een traditionele antivirus ontkomen. De nieuwe versie van de populaire software brengt veel vernieuwingen met zich mee.

[download_file]

Zo beschermt Malwarebytes je nu met een anti-rootkit en iets wat de ontwikkelaars Chameleon doopten. Als je systeem al geïnfecteerd was met duivelse software zou het kunnen dat die de installatie van antivirussoftware belemmert. Chameleon vermomt Malwarebytes Anti-Malware, zodat je de tool alsnog kan installeren en de infectie kan verwijderen.

In één oogopslag
De veranderingen bevinden zich niet alleen onder de motorkap, ook aan de interface is geschroefd. Zo zie je in één oogopslag hoe het gesteld is met je licentie, of de database up-to-date is, en meer. Tegenover de vorige versie ziet Anti-Malware 2.0 er een stuk gebruiksvriendelijker uit, de knoppen zijn groter en het programma is gemakkelijker om te gebruiken met een aanraakscherm.

De installatie van de software heeft niet veel om het lijf. Zodra je de wizard hebt doorlopen moet je kiezen of je een gratis trial van de betaalversie van Anti-Malware wil, dan wel de gratis editie. Bij het opstarten van het programma moet je niet schrikken van al het rood, de tool wijst je er alleen op dat je nog nooit een scan hebt uitgevoerd. Ook de afwezigheid van een betaalde versie wordt als beveiligingsrisico gezien, maar daar trek je je beter niets van aan.

Met de gratis editie van Anti-Malware kan je al heel wat scans uitvoeren, alleen voor realtimebescherming moet je betalen. Malwarebytes Anti-Malware free kan je systeem dus genezen van infecties, maar voor preventie moet je zelf instaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business