Tips

Citrio: Chrome maar dan uitgebreider

De discussie over de beste browser draait vaak om de mainstreamsoftware. Toch bestaan er ook kleinere alternatieven die minstens even goed zijn, zoals Citrio.

Iedereen heeft al gehoord van Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome en zelfs Opera. Wat browsers betreft heb je heel wat keuze, maar de vijf voorgenoemde softwarepakketten zijn erg mainstream.

Wie eens iets nieuws wil uittesten moet beslist Citrio een kans geven. Citrio is een op Chromium gebaseerde browser die erg op Chrome lijkt, maar een heel aantal extra functies in huis heeft.

[download_file]

Het paradepaardje van de browser is de uitgebreide downloadmanager. Bestanden downloaden met Citrio gaat tot drie keer sneller dan met één van de standaardbrowsers, en het is eenvoudiger om meerdere downloads tegelijkertijd te beheren. Wanneer een download om de een of andere reden faalt, kan je die bovendien hervatten zonder dat de download helemaal opnieuw moet starten. Met Citrio heb je zelfs voor torrents geen aparte software nodig: de downloadmanager kan er perfect mee overweg.

Wie al eens graag anoniem surft, of vanuit Europa exclusief Amerikaanse content wil zien, zal de ingebouwde proxywidget erg handig vinden. Daarmee kan je eenvoudig proxyservers toevoegen en ze activeren of deactiveren met een klik op de knop.

Ask
Voor doordeweekse taken werkt Citrio op dezelfde manier als Chrome. Het grootste verschil is de gele, op citroen geïnspireerde lay-out. Verder werkt de browser op dezelfde manier als Chrome, en kan je zelfs je Google-account gebruiken om in te loggen en te synchroniseren.

Je downloadt het installatiebestand voor Citrio onder aan dit artikel of via de website. De browser is ook compatibel met Mac. Denk er bij het openen van de installatiewizard zeker aan om "Installeer Citrio geoptimaliseerd voor Ask" af te vinken. Niemand heeft baat bij de Ask.com toolbar, je wil de gewone versie van Citrio installeren.

Na de installatie vraagt Citrio of het je standaardbrowser mag zijn. Nu kan je bijna aan de slag. De zoekmachine voor de adresbalk staat nog ingesteld op Ask.com. Via instellingen (te openen via het streepjesicoontje rechts bovenaan) selecteer je onder zoeken je zoekmachine naar keuze.

browserchromecitriodownloadsmanagerproxytorrent

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen