Tips

Grafische rekenmachine op je computer

Microsoft Mathematics is een uitgebreide tool waarmee je moeilijke wiskundige berekeningen maakt, statistische berekeningen uitvoert en grafieken plot.

Wie van tijd tot tijd met wiskunde te maken krijgt, kent de grafische rekenmachine. Dat toestel staat je toe allerhande ingewikkelde en minder ingewikkelde berekeningen te maken, maar je kunt er ook statistische resultaten en grafieken mee plotten.

Weinigen weten echter dat Microsoft software die hetzelfde kan doen ter beschikking stelt voor Windows. Microsoft Mathematics heet het programma, en de eerste versie dateert al van 2006. Mathematics kan je hieronder gratis downloaden, maar je vindt het ook op de Microsoftwebsite. De tool vereist DirectX, maar zal dat automatisch mee installeren wanneer het nodig is.

[download_file]

Zodra de installatie is afgerond krijg je via een dialoogvenster de optie op plug-ins voor Word en Onenote te downloaden. Klik op de link indien je dat interessant vindt. Ook zonder invoegtoepassingen is Microsoft Mathematics interessant.

Het programma is eigenlijk niets meer dan een geavanceerde, uit de kluiten gewassen grafische rekenmachine. Voor grafische toepassingen is het echter een stuk handiger dan een klassiek toestel, al is het maar door het grotere scherm dat je ter beschikking krijgt.

Verkregen grafieken kan je opslaan als afbeeldingen, ideaal voor wiskundige rapporten en berekeningen. Hoewel Microsoft Mathematics voor iedereen handig is, zullen vooral studenten wiskunde er veel nut uithalen. Daarom is het des te handiger dat Microsoft Mathematics ook beschikbaar is in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business