Tips

Zes Chrome-extensies die je moet proberen

Google Chrome is een fantastische webbrowser, maar met de toevoeging van een paar extensies wordt je surfervaring alleen maar beter.

Mijn standaardbrowser is Google Chrome. Ik gebruik hem omdat het een degelijke, betrouwbare browser is die ik op elk platform kan inzetten. Daarnaast houd ik van extensies.

In de tijd dat Firefox voor mij nog nummer één was, gebruikte ik niet zo veel extensies. Dat is met Chrome veranderd.

[related_article id=”158901″]

Ghostery
Ghostery is een extensie die het "onzichtbare" web onthult. Die bestaat uit trackers, webbugs, pixels en bakens geplaatst op websites door Facebook, Google en meer dan vijfhonderd andere reclamenetwerken, gedragsanalisten en webuitgevers. Allemaal bedrijven die belangstelling hebben voor jouw internetactiviteiten.

Zoek uit wie – en belangrijker nog, controleer – je internetgeschiedenis volgt.

Download Ghostery

Project Naptha
Project Naptha past automatisch een algoritme toe op elke afbeelding die je browser laadt terwijl je op het web surft. Het resultaat is een naadloze en intuïtieve ervaring, waarbij je tekst kunt selecteren, kopiëren en zelfs kunt bewerken die eigenlijk "gevangen" zit in een plaatje.

Download Project Naptha

Disconnected Search
Disconnected Search is een dienst die gebruikmaakt van een gespecialiseerde VPN-verbinding zodat je met je favoriete zoekmachine kunt zoeken zonder pottenkijkers. De reden om hiervan gebruik te maken is omdat ze beweren geen logbestanden, IP-adressen of andere persoonlijke informatie op te slaan.

Disconnected Search is verkrijgbaar als extensie en als webdienst.

Google Multi-Account Launcher Plus
Wissel snel tussen verschillende Google-accounts en -diensten. Eenvoudig, degelijk en zeer handig.

Download Google Multi-Account Launcher Plus

Page Monitor
Deze extensie stelt je browser in staat automatisch in de gaten te houden welke tabbladen veranderen, zonder dat je elke keer handmatig hoeft te checken. Page Monitor informeert je wanneer een bepaalde pagina is gewijzigd en het kan je zelfs de veranderingen tonen.

Download Page Monitor

Text Mode
Surf over webpagina"s zonder afleiding. Geen afbeeldingen, geen video"s, geen animatie. Het vermindert ook de felheid van de kleuren voor een fijnere leeservaring.

Deze extensie zorgt er niet alleen voor dat de webpagina sneller wordt geladen, maar ook dat de informatie makkelijker te scannen is. Zeer eenvoudig, maar erg effectief.

Download Text Mode

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business