Tips

Verwijder ongewenste software van je systeem

Het is snel gebeurd: je vergeet een vinkje weg te halen bij de installatie van (gratis) software en voor je het goed beseft krijg je af te rekenen met advertenties en pop-upvensters. Goede kans dat je die rommel weg krijgt met Junkware Removal Tool.

Het is snel gebeurd: je installeert gratis software en vergeet een vinkje te verwijderen, of je surft naar een site waar je beter van weg gebleven was. Resultaat: je systeem zit opgezadeld met ongewenste software, met bijvoorbeeld advertenties of pop-ups tot gevolg. Soms laten die zogenoemde PUP’s (potentially unwanted software) zich maar lastig verwijderen. Junkware Removal Tool krijgt die wel weg!

Junkware Removal Tool werkt behoorlijk doortastend. Dat is natuurlijk goed nieuws – de meeste bekende PUP’s weet het programma inderdaad netjes op te ruimen – maar tegelijk heb je er als gebruiker nauwelijks of geen vat op. Immers, je start het (portable) programma op, je bevestigt dat je ermee aan de slag gaat en voor het overige kun je alleen maar toekijken tot Junkware Removal  Tool zijn ding heeft gedaan. Je kunt op geen enkele manier het programma sturen en dus ook niet aangeven dat je een of andere (invoeg)toepassing – die de tool bijvoorbeeld als laakbare PUP beschouwt – alsnog wil behouden. Bovendien gebeurt alles vanuit een CLI (command line interface) – verwacht dus allerminst een fraaie grafische omgeving.

[download_file]

Junkware Removal Tool onderzoekt in volgorde de volgende onderdelen: Startup, Processes, Services, Files, Folders, Registry, Internet Explorer, Firefox, Chrome, Event Viewer Logs en Shortcuts. Na afloop vertelt een tekstbestand je in detail welke junkware het programma desgevallend heeft aangetroffen en verwijderd. Dat jrt.txt-bestand wordt standaard op je bureaublad geplaatst.

Junkware Removal Tool is wel zo slim om voor de analyse een complete back-up van je register te maken. Dat gebeurt aan de hand van het bekende programma ERUNT. Mocht je na afloop inderdaad onverhoopt op problemen botsen dan kun je je register als volgt nog terugzetten. Ga met de Verkenner naar WindowsERUNTJRT en start daar het programma ERDNT.EXE op, waarna je de instructies volgt.

Zoals gezegd werkt Junkware Removal Tool grondig, maar we hadden toch liever gezien dat je als gebruiker uiteindelijk het laatste woord kreeg over welke software je al dan niet liever had behouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business