Tips

Beheer(s) je Windows-systeemherstelpunten

Het is een goede gewoonte een systeemherstelpunt te maken voor je nieuwe software of hardware installeert. Restore Point Creator helpt daarbij.

Hoe vaak hoor of lees je het niet: maak een systeemherstelpunt in Windows voor je nieuwe software of hardware installeert, zodat je desnoods nog naar een vorige toestand kunt terugkeren. Het beheer van deze systeemherstelpunten in Windows blinkt echter niet uit door gebruiksvriendelijkheid. De tool Restore Point Creator brengt alle beheerfuncties overzichtelijker in beeld.

Restore Point Creator, dat de installatie van Microsoft .NET Framework 4.0 vereist maar dat ook in een portable versie beschikbaar is, laat je meteen na het opstarten de beschikbare systeemherstelpunten zien, die jij of Windows (of een andere toepassing) dus eerder hebt gemaakt.

[download_file]

Je krijgt de naam van het herstelpunt, het tijdstip en de datum van creatie te zien evenals het ‘type’ herstelpunt (zoals "Windows Update" of "Device Driver Install", zodat je al een idee krijgt wie de opdracht tot zo’n herstelpunt initieerde). Met een druk op de knop kun je nu het geselecteerde herstelpunt van je schijf verwijderen, maar ook dat punt terugzetten, al dan niet in veilige modus.

[related_article id=”160534″]

Het is uiteraard ook mogelijk vanuit het programma meteen zelf een nieuw systeemherstelpunt te creëren. De tool laat je ook het maximum aantal herstelpunten instellen dat je wilt bewaren: komen er meer, dan worden automatisch de oudste punten verwijderd. Handig is ook dat het programma een logboek bijhoudt van alle handelingen die je met de tool uitvoert, zoals het verwijderen, terugzetten of aanmaken van herstelpunten.

Verder kun je nog per partitie aangeven hoeveel schijfruimte je maximaal wilt voorbehouden voor systeemherstelpunten en kun je bovendien de frequentie instellen waarmee automatisch nieuwe herstelpunten worden aangemaakt. Hierbij geef je zelf aan of oudere punten al dan niet moeten worden bewaard.

Restore Point Creator kan weinig meer dan met Windows mogelijk is, maar het maakt een en ander wel handiger en overzichtelijker – en vooral naar beginnende gebruikers kan dat drempelverlagend werken.

downloadsherstelrestore point creatorsysteemherstelpuntWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen