Tips

Verloren gewaande bestanden terughalen

Het is de nachtmerrie van elke pc-gebruiker: foto's of filmpjes die per ongeluk werden gewist. Die bestanden kan je in veel gevallen echter terug tevoorschijn halen.

In het hoofdmenu van Power Data Recovery krijg je meteen al een overzicht tot wat het programmaatje in staat is. Het terughalen van verwijderde bestanden en het herstellen van beschadigde en verloren partities zijn functies die redelijk standaard zijn bij dit soort software, maar Power Data Recovery kan ook bijvoorbeeld specifiek op mediabestanden (filmpjes, foto’s, muziek,…) zoeken, waardoor het scannen van je harde schijf een stuk sneller gaat. Nog een opmerkelijke feature is dat het ook mogelijk is om verloren bestanden van cd’s en dvd’s terug op te vissen.

Het bedienen van het programma is de eenvoud zelve: je duidt aan welke partitie of harde schijf van je pc onder handen moet genomen worden en de software gaat meteen aan de slag. De bestanden die gered kunnen worden, worden opgelijst. Daarna druk je gewoon op de knop "Recover" om ze weer boven te halen. Een kind kan de was doen.

[download_file]

Bij de mediabestanden is de werkwijze quasi identiek. Hier kan je in de geavanceerde instellingen nog bijkomend aanduiden op wat voor soort bestanden moet gezocht worden en kan je (in geval dat nodig is) instellen op welke partitiesoort moet gezocht worden (FAT32, NTFS, UDF,…).

Minitool Power Data Recovery komt ook met een tool die een opstartschijf kan aanmaken, waardoor je je pc kan doorzoeken als hij niet meer zou opstarten. Let wel: dit is echter maar een previewversie, als je die data ook wil recupereren, zal je de aparte Minitool Power Data Recovery Boot Disk moeten downloaden.

Power Data Recovery doet zijn werk prima, maar heeft wel een belangrijke restrictie in de gratis versie: meer dan 1 gigabyte aan data kan je er niet mee terughalen. Ben je meer bestanden kwijt, zal de licentie moeten aanschaffen en die kost 69 dollar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business