Tips

Snelle fotoviewer

HoneyView is een handige tool om foto's in de vorm van een diavoorstelling te kunnen bekijken, maar vooral ook om afbeeldingen snel op te roepen.

Gedownloade afbeeldingen of foto’s van je digitale camera wil je natuurlijk snel en vlot kunnen bekijken op je computer, in de vorm van een diashow of om snel de betere foto’s te kunnen selecteren. HoneyView is daarvoor een erg handig programma.

Wanneer je HoneyView de eerste keer opstart is het even zoeken naar een functie om foto’s in het programma te krijgen. Dat blijkt op verschillende manieren te kunnen: via een knop in een fraaie menubalk onderaan het programmavenster, door het venster met de rechtermuisknop aan te klikken en "Openen" of "Map openen" te kiezen, of gewoonweg door een of meerdere foto’ s – of een complete fotomap – naar het programma te verslepen.

[download_file]

Met een druk op de knop kun je de foto’s ook schermvullend bekijken en via een andere knop toont HoneyView de bijhorende EXIF-informatie in overlay. In- en uitzoomen is eveneens mogelijk. Zoom je sterk in, dan verschijnt automatisch de foto in miniatuur met een verplaatsbaar navigatieblokje zodat je makkelijk op specifieke delen van de foto kunt inzoomen.

Foto’s roteren in twee richtingen is al even eenvoudig en we appreciëren ook de mogelijkheid om ‘bladwijzers’ toe te voegen. Zulke foto’s komen dan in een aparte lijst terecht zodat je die met een muisklik weer snel kunt oproepen. Het is bovendien mogelijk de bladwijzerlijst (met de padnamen van deze foto’s) te exporteren en uiteraard ook weer te importeren.

In plaats van door je foto’s te bladeren via het indrukken van een knop – hetzij in een aparte menubalk hetzij door pijlknoppen die links of rechts van de foto’s zelf verschijnen als je er de muisaanwijzer even boven houdt – kun je ook voor een diashow opteren. Je bepaalt zelf hoelang elke foto te zien moet zijn (tussen 1 en 90 seconden), of je een overgangseffect wenst – er zijn drie effecten beschikbaar – en of de foto’s in willekeurige volgorde moeten worden getoond.

Foto’s laten zich met een muisklik ook naar het klembord kopiëren of naar een zelf in te stellen fotomap. Via het uitgebreide instellingenmenu van HoneyView kun je bovendien je favoriete beeldbewerker instellen zodat foto’s zich met een muisklik naar dat programma laten sturen. Verder bevat HoneyView nog een eigen module voor het (permanent) roteren, schalen of converteren naar een ander bestandsformaat (jpg, png, bmp, bpg of webp).

Erg handig voor vingervlugge typisten is ook dat HoneyView voor nagenoeg elke handeling of functie in een sneltoets(combinatie) voorziet. En mocht dat standaard niet het geval zijn: vanuit het configuratiemenu kun je zelf nog maximaal 7 sneltoetsen instellen voor in totaal een dertigtal verschillende acties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business