Tips

Hardnekkige bestanden verwijderen

Krijg je een bestand maar niet verwijderd omdat het door één of ander proces in gebruik is? FileExile weet raad
[download_file]

Het kan gebeuren dat je via de gebruikelijke kanalen een bestand maar niet verwijderd krijgt. Windows klaagt er bijvoorbeeld over dat een of ander proces het bestand open houdt, of wellicht struikelt Windows over een te lange bestandsnaam of een bestandsnaam met ongeldige tekens.  FilExile laat zich niet zo gemakkelijk ontmoedigen.

Tijdens de installatie van FilExile kun je onder meer aangeven of de tool zich ook in het contextmenu van de Verkenner moet nestelen, maar het is altijd mogelijk dat naderhand nog te wijzigen vanuit het grafische instellingenmenu van het programma. Opteer je hier inderdaad voor dan tref je in het contextmenu van mappen en bestanden de optie Delete with FilExile aan. Let wel op: zodra je deze optie aanklikt, voert de tool zonder verdere waarschuwing de gevraagde operatie uit – waarbij de verwijderde tool niet in de Windows prullenbak wordt gegooid. Veiligheidshalve laat je deze optie dus misschien maar beter weg.

FilExile laat zich ook vanuit een eenvoudige GUI bedienen. Veel meer dan naar de gewraakte map of het nukkige bestand  te verwijzen en de Delete-knop in te drukken hoef je niet te doen. Wij testten de tool uit op onder meer een bestand met een ongeldige bestandsnaam (met dank aan Linux die zulke tekens kon injecteren) evenals op een fotobestand dat we geopend hielden in een fotobewerker, en FilExile kon beide bestanden zonder pardon verwijderen.

Veel opties bevat FilExile niet echt. Wel is het mogelijk een gedetailleerd resultaat van de operatie te tonen en die in een logbestand vast te leggen.

FilExile is dus een uitstekend programma om weerbarstige bestanden toch weg te krijgen, alleen moet je er wel 100% zeker van zijn dat je die data niet langer wenst. Immers, FileExile vraagt je niet om een bevestiging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business