Tips

Je data in de cloud vergrendelen

Bestanden in de cloud zijn altijd en overal bereikbaar, vanop elk toestel. Enige nadeel: online data is altijd minder veilig dan gegevens die je op een usb-stick in de kast legt.
[download_file]

Wie een beetje op zijn privacy gesteld is, of gegevens heeft die hij liever niet met Google of Dropbox deelt, kan zijn data nog encrypteren voor hij ze online gooit. Safebox doet dat op een snelle en bijzonder simpele manier. Je zet het programma’tje op je synchronisatiemap en het beveiligt al je bestanden voordat ze naar de cloud worden verzonden.

Safebox werkt samen met je synchronisatiemap, de folder op je pc die je rechtstreeks deelt met je cloudplatform. Wie al Dropbox gebruikt, weet waarschijnlijk wel hoe dat eruit ziet. Je zet een map op je computer, bijvoorbeeld ergens op je bureaublad of in ‘Mijn Documenten’, en alles wat in die map terecht komt, wordt in dezelfde map online gekopieerd. Ze worden bovendien synchroon gehouden: schrijf je een paar zinnen extra in het Word-document op het bureaublad, dan wordt ook de online versie van je tekst bijgewerkt.

Start Safebox op en stuur het programma naar je synchronisatiemap.  Voor Dropbox is dat alvast gemakkelijk, geef gewoon aan waar je Dropbox-map staat. Belangrijk is hier dat die map al moet bestaan. Zorg er dus voor dat je eerst Dropbox of Google Drive configureert, voor je aan Safebox begint.

In het volgende venster kies je in het uitklapmenu nog om welke dienst het gaat: Dropbox, Google Drive of InSync. Kies nog een stevig paswoord en je bent vertrokken. Elk bestand dat je nu in je map gooit, wordt eerst vergrendeld voordat het online komt. Iemand die op je cloudmap terecht komt, zal dus het wachtwoord moeten weten om deze bestanden te openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business