Tips

Draadloos bestanden uitwisselen

Feem is een handige oplossing om allerlei bestanden tussen uiteenlopende apparaten (iOS, Android, Windows Phone, Windows, Mac OS X, Linux) uit te wisselen via wifi.

 

[download_file]

Er bestaan verschillende tools waarmee je bestanden kunt overzetten tussen verschillende apparaten binnen eenzelfde draadloze netwerk (denk aan AirDroid of aan AirDrop voor Apple-apparaten) maar Feem is nog niet zo bekend. Nochtans is het een elegante oplossing, beschikbaar voor diverse platformen.

Feem bestaat als mobiele app voor zowel iOS, Android als Windows Phone – een Blackberry-versie is komende – en is tevens beschikbaar voor Windows, Linux en Mac OSX. De werking is vrij eenvoudig. Feem herkent automatisch andere apparaten binnen hetzelfde draadloze netwerk en neemt de gevonden apparaten in een lijst op onder een eigen naam. Bestanden naar een ander apparaat doorsturen is niet moeilijker dan het apparaat te selecteren en de gewenste mappen of bestanden aan te duiden of naar het programmavenster te verslepen.

Even later verschijnt dan een notificatie in het venster van het ontvanger, inclusief geluidje, en wordt afhankelijk van diens instellingen de download automatisch uitgevoerd en eventueel ook al meteen geopend. Waar precies de downloads terechtkomen kun je ook zelf instellen (in Windows bijvoorbeeld is dat standaard %userprofile%\docs).

Naast het doorsturen van bestanden en mappen is er ook nog een eenvoudige chatmodule. Kwestie van de gewenste ontvanger te selecteren en je boodschap in te tikken. Veel meer is er niet aan en veel meer hoeft dat ook niet te zijn. Met Feem haal je namelijk een tool in huis die je op eenvoudige wijze toelaat bestanden draadloos en platformonafhankelijk uit te wisselen en dat kan voor ons volstaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business