Tips

Nieuwe Chrome-versie houdt het rustig

De recentste versie van Chrome geeft je de tools om tabs het zwijgen op te leggen. Niet alleen zie je welke site er geluid maakt, je kan de desbetreffende tab ook dempen.
[download_file]Sinds een jaar toont Chrome je welke tabs herrieschoppers zijn. Wanneer één tab geluid maakt, dan zie je bovenaan een klein luidsprekertje om aan te tonen wie de schuldige is. Dat is vooral handig wanneer je meerdere tabs open hebt, en ééntje beslist op bijvoorbeeld automatisch een video af te spelen.

Je wist dus al wie lawaai maakt, en met de nieuwste versie van de browser kan je daar ook wat aan doen. Chrome 46 geeft je de optie om één specifieke tab te dempen. De ‘Tabblad dempen’-functie zit verscholen in het rechtermuisklikmenu van de tab in kwestie. De nieuwe functie werkt op Windows, OS X en Linux.

Niet ok, Google

Verder bevat de nieuwste versie van Googles browser niet zo veel nieuws. In de Engelstalige versie kon je zoeken door OK, Google naar je pc te blaffen, naar analogie met de functie op je smartphone. Die mogelijkheid verdwijnt nu.

Een nieuwe Chromeversie komt natuurlijk ook met verbeteringen op het vlak van beveiliging. Chrome 46 adresseert 46 beveiligingsproblemen. Voor de kwaliteit van een https-verbinding zijn er voortaan minder icoontjes in gebruik. Voordien kon je voor de url vier symbolen zien: een groen slotje voor een veilige https-verbinding, een klassiek blad voor een gewone http-verbinding, een slot met een oranje uitroepteken voor een https-connectie met fouten en een slot met een rood kruis voor een kapotte https-verbinding.

Het symbool voor de https-verbinding met kleine fouten verdwijnt nu. Dat moet het eenvoudiger maken voor gebruikers om de beveiliging van een verbinding te beoordelen. Voor de Chromegebruiker zijn daarmee de nieuwe functies ten opzichte van Chrome 45 opgesomd. Ontwikkelaars krijgen meer lekkers. De API werd geüpdatet en CSS animatie werd uitgebreid.

Wie Chrome gebruikt krijgt de update automatisch. Fans van een andere browser die Googles exemplaar een kans willen geven, kunnen de software hier downloaden.

chromedempendownloadsgooglemutetabs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen