Tips

Snel bestanden en mappen versleutelen

Wil je sporadisch maar snel enkele bestanden of mappen versleutelen, dan heb je aan Kryptelite een eenvoudige en betrouwbaar - AES 256-bits - programma.

 

Sommige (privacygevoelige) data houd je liever voor jezelf en de beste manier om je dat te garanderen blijft stevige encryptie. Met Kryptelite gaat dat erg eenvoudig, dankzij de goede shell-integratie.

Na de installatie vind je niet meteen een spoor terug van Kryptelite. Tot je de verkenner opent en het contextmenu van een willekeurig bestand of map – of van een groep bestanden of mappen – opent. In dit menu tref je namelijk de optie Encrypt aan. Je hoeft die maar te selecteren, een stevig wachtwoord (2x) in te vullen en Kryptelite brengt de geselecteerde data in een ‘versleuteld containerbestand’ (met de extensie *.edc) onder, waarna de originele data worden verwijderd. De gebruikte encryptie weet alvast wel te overtuigen: 256-bit AES.

[download_file]

Het is overigens ook mogelijk bestanden of mappen naar een andere map te laten versleutelen: je versleept de data met ingedrukte rechtermuisknop naar de doelmap, laat de muisknop los en kiest vervolgens Encrypt Here.

Wil je extra data toevoegen aan een al versleuteld containerbestand? Ook dat kan: het volstaat de data naar het containerbestand te verslepen met de rechtermuisknop en vervolgens de muisknop lost te laten.

Versleutelde data decrypteren kan uiteraard ook en wel op dezelfde manier(en) als hierboven beschreven. Alleen moet je deze keer natuurlijk wel Decrypt selecteren.

Kryptelite is een eenvoudige en betrouwbare encryptietool. Wie toch behoefte heeft aan wat meer feedback: op www.kryptel.com/articles/tutorial.php vind je een beknopte handleiding.

aesencrypterenencryptiefreewareKryptelitesoftwareveiligheidversleutelenWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals