Tips

Veelgebruikte zinnen met een klik recycleren

Gedaan met standaardfrases keer op keer opnieuw intoetsen. Phrase Express biedt verschillende tekstuele shortcuts die je typeflow moeten stroomlijnen en versnellen.
[download_file]Aangezien Phrase Express gaandeweg leert welke zinsdelen jij vaak typt door je toetsaanslagen bij te houden, is het aangewezen dat je het programma gewoon samen met je pc laat opstarten. Om diezelfde reden kan het zijn dat je antivirus de software beschouwt als spyware. Zorg er dus voor dat je virusprogramma de software niet blokkeert.

De interface van Phrase Express is eenvoudig, maar waarschijnlijk op het eerste zicht wat overweldigend. Verschillende folders verbergen een hoop functies en sjablonen. Het gebruik van Phrase Express is niet erg intuïtief, maar de software probeert je wel op weg te helpen. Op de website staan ook enkele behulpzame video tutorials.

Laten we bij het begin beginnen: een zinsdeel toevoegen aan het geheugen van Phrase Express om een macro op te stellen waarmee je vliegensvlug die tekst ergens anders invoegt. Markeer met je cursor in een tekst het woord of zinsdeel dat je graag had toegevoegd. Navigeer vervolgens naar het tekstballonicoontje in de rechterhoek op de startbalk. Via een rechtermuisklik verschijnt er een menu waar je de optie ‘New Phrase’ kan selecteren.

In het volgende venster kan je een hotkey toewijzen of een autotext intypen waarmee je de tekst wil oproepen. Via het description veld kan je de bestandsnaam van de macro aanpassen.  Je hebt ook de mogelijkheid om aan te geven of je de macro enkel in bepaalde programma’s wil laten werken of juist niet. Er is ook een andere weg om een macro in te stellen, via de interface zelf. Ook daar vindt je een knop ‘New Phrase’.

Phrase Express leert na een tijdje je veelgebruikte zinnen kennen en zal deze beginnen te suggereren wanneer je de beginletters ervan intikt. Die voorspellingsfeature is standaard aangevinkt in de settings. Je kan Phrase Express daarnaast ook gebruiken als universele autocorrector bij alle tekst die je typt op je computer. Importeer de correctiebestanden van Word in Phrase Express door met je rechtermuisknop te klikken op de Phrase Express map in de interface, en vervolgens ‘Import’ en ‘MS Word Autocorrect Entries’ te selecteren. Daarnaast biedt PE ook een eigen en gratis add-on aan met Nederlandse spellingscorrecties. Je moet deze wel nog downloaden op hun website.

Phrase Express voorziet ook een klembord manager die kopiëren en plakken sneller maakt. Het laat toe om rechtstreeks de zinsstukken te selecteren die jij wil plakken dankzij de shortcut Ctrl+Alt+V en zo sneller te werken. Je hoeft niet meer de sequentie kopieer-plak-kopieer-plak te volgen. Gewoon alles kopiëren wat je wil overnemen, en dan in je tekst plakken hoe jij het wil. Het nadeel is dat de enige manier om het klembord leeg te maken het afsluiten van Phrase Express is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business