Lukt het niet om aan te melden op Windows met je Microsoft-account? Met dit stappenplan ben je zo weer aan de slag.

Advertentie

Lukt het niet om aan te melden op Windows, hoewel je er rotsvast van bent overtuigd dat je het correcte wachtwoord hebt ingegeven? Met dit stappenplan ben je zo weer aan de slag.

wachtwoord tonen

Even spieken

Omdat een wachtwoord uiteraard geheim moet blijven, worden de tekens die je ingeeft in een wachtwoordinvulveld altijd meteen omgezet in sterretjes of – in het geval van Windows – bolletjes.

Goed voor de veiligheid, maar onhandig als je wachtwoord niet wordt aangenomen en je wil nagaan of je ergens een foutje hebt gemaakt. Om dat euvel te verhelpen kan je op het Windows-aanmeldscherm in het invulveld rechts op het icoontje van een oog klikken. Je wachtwoord wordt dan in platte tekst weergegeven. Ben je op een publieke plaats, verzeker je er dan eerst van dat niemand stiekem meekijkt.

CAPS LOCK

Nu je even hebt kunnen spieken, zie je wellicht meteen wat er schort met je wachtwoord. Zijn de hoofdletters en kleine letters in je wachtwoord omgewisseld? Dan staat Caps Lock ingeschakeld op je toetsenbord. Schakel de functie uit door op de gelijknamige toets op je toetsenbord te drukken.

toetsenbordindeling windows

Qwerty

Zie je andere tekens dan degene die je hebt ingetypt? Dan staat je toetsenbordindeling vermoedelijk foutief ingesteld. Dit is met name een probleem voor Belgische Azerty-gebruikers, wiens toetsenbord na een herstart van Windows al eens durft te verspringen naar een Qwerty-indeling.

Om dat op te lossen, klik je rechts onderaan op het aanmeldscherm op de taalknop. Kijk na of je toetsenbordindeling ingesteld staat als ‘Nederlands (België) Toetsenbord Belgisch (punt)’ als je een Azerty-toetsenbord gebruikt.

Opnieuw instellennieuw-wachtwoord-microsoft

Lukt het na bovenstaande stappen nog steeds niet om in te loggen, dan kan je altijd nog het wachtwoord van je Microsoft-account opnieuw instellen via deze webpagina.

Kies een reden waarom je je wachtwoord opnieuw moet instellen en klik op ‘Volgende’. Voer vervolgens het e-mailadres in waarmee je je Microsoft-account hebt aangemaakt en ga verder. Microsoft stuurt nu een eenmalige code naar een alternatief telefoonnummer of e-mailadres dat je hebt opgegeven, die je kan gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.