Tips

Compacte cd-speler met extra’s

OrangeCD Player is een bescheiden cd-speler met weinig overtollige toeters en bellen, maar wel met alle essentiële ingrediënten om muziekliefhebbers te bekoren.
[download_file]Audio-cd’s krijgen stilaan de vintage-status, maar de kans is wel groot dat ook jij er nog een hele reeks van in huis hebt. Heb je die nog niet gedigitaliseerd of ben je nog niet volledig bekeerd tot het kamp van Spotify en andere streaming audio-services, dan weet de mini cd-speler OrangeCD Player je ongetwijfeld te bekoren.

Start je na de installatie OrangeCD Player de eerste keer op dan word je gevraagd een database te creëren voor je muziekcollectie. Je krijgt ook nog de gelegenheid om OrangeCD Player al dan niet als je standaard cd-speler in te stellen. Daarna nestelt OrangeCD Player zich bescheiden in het systeemvak van Windows. De tool komt tot leven zodra je een muziek-cd in de speler stopt: die begint dan meteen af te spelen, waarbij je de kans krijgt de bijhorende muziekinformatie automatisch van het internet te laten ophalen. Zijn er meerdere hits, dan moet je zelf aangeven welke informatie je verkiest.

Vanuit het contextmenu van de tool krijg je dan een overzicht van alle muzieknummers op de cd (inclusief cover art) en kun je zelf aangeven welk muzieknummer je wilt horen. Er is bovendien een ‘direct track’-functie aanwezig: die laat je toe met een schuifknop meteen naar een exact tijdstip binnen de huidige track te gaan.

Je kunt overigens ook een afspeellijst instellen. Handig is ook dat je muisklikken aan bepaalde acties kunt koppelen, zodat je bijvoorbeeld met één muisklik de muziek kunt pauzeren en met een dubbelklik de cd kunt uitwerpen.

OrangeCD Player laat je uiteraard ook toe de bijhorende muziekinformatie (van de cd of van een specifieke track) op te roepen en aan te passen. Het toevoegen van eigen informatievelden is eveneens mogelijk. De tool onthoudt ook welk nummer je aan het beluisteren was en zal (bijvoorbeeld na een onverwachte herstart van de pc) de volgende keer automatisch dat nummer weer oppikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business