Tips

Beveilig programma’s en bestanden met een wachtwoord

Met AskAdmin zorg je er voor dat bepaalde programma’s en bestanden geblokkeerd raken en dus niet meer kunnen opstarten. Handig wanneer je je pc even moet uitlenen.

Wanneer iemand anders regelmatig je computer gebruikt en je wil je familielid, collega of vriend beperkingen opleggen, dan is een gastaccount de gedroomde oplossing. Zo’n account aanmaken duurt echter even en bovendien is het overkill om een gastaccount te hebben wanneer je je toestel maar heel even uit handen geeft.

[download_file]

Betrouwbaar blokkeren

AskAdmin is de oplossing: die tool blokkeert software zelfs wanneer je ingelogd bent met je administratoraccount. Zo kan je applicaties tijdelijk blokkeren zonder ingrijpende wijzigingen te moeten aanbrengen in je Windowsconfiguratie. AskAdmin gaat zelfs nog een stapje verder: je kan niet alleen programma’s beschermen met een wachtwoord maar ook individuele bestanden. Het is echter niet mogelijk om hele mappen met een wachtwoord te beveiligen. Wil je dat bewerkstelligen, dan maak je beter een beveiligd archief aan met een tool als WinRar.

AskAdmin v1.3 is gratis en behoeft zelfs geen installatie. Je downloadt de tool onderaan of op de website van de makers. Op die website vind je bovendien een handige gebruiksaanwijzing maar we overlopen de belangrijkste functies hieronder ook even.

Eenvoudig in gebruik

Nadat je de tool voor de eerste keer hebt geopend en een licentieovereenkomst hebt aanvaard, krijg je het hoofdvenster te zien. De eenvoudigste manier om programma’s of bestanden te blokkeren is om ze er naartoe te slepen. Dat gaat niet rechtstreeks vanuit start; je zal het bestand eerst in verkenner moeten vinden. Klik daartoe rechts op een icoon in het startmenu of een snelkoppeling op het bureaublad en selecteer ‘Bestandslocatie openen’.

Je kan zowel programma’s als bestanden naar het venster slepen. Voor iedere toevoeging zie je een aangevinkt vakje. Dat wil zeggen dat AskAdmin het programma zal blokkeren. Je kan het vinkje weg klikken om de blokkering op te heffen. Om de beveiliging van kracht te laten gaan moet verkenner opnieuw opstarten. Je kan een lijst van bestanden eenvoudig importeren of exporteren om in de toekomst snel programma’s te blokkeren. Het is mogelijk om een wachtwoord toe te voegen, maar daarvoor moet je de betaalversie van de tool aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business