Tips

Snel je verouderde applicaties updaten

Kaspersky Software Updater helpt je om de meestvoorkomende programma's up to date te houden. De tool neemt een groot deel van het klikwerk voor eigen rekening.

 

[download_file]Sommige programma’s voorzien in een ingebouwde updatefunctie zodat je je altijd verzekerd bent van de recentste versie van de toepassing, maar dat geldt lang niet voor alle programma’s. Nu kun je natuurlijk wel regelmatig manueel controleren welke toepassingen aan een update toe zijn, maar met Kaspersky Software Updater verloopt dat een stuk sneller, althans voor sommige software.

Bij het opstarten van de tool krijg je de keuze tussen een Volledige Scan (waarbij je geïnstalleerde software aan een database met bewaakte programma’s wordt afgetoetst) en een Snelle Scan. Deze laatste focust op enkele programma’s en updates die de makers essentieel achten voor de veiligheid van je systeem.

Na afloop van de scanronde lijst het programma dan de applicaties op die aan een update toe zijn, althans voor zover die ook in de database waren opgenomen. Dat laatste is nog maar de vraag, want de tool richt zijn pijlen blijkbaar vooral op bekende programma’s (zoals browsers en VLC Player, en populaire plug-ins als Adobe Flash en Java). Je beslist dan zelf welke applicaties mogen worden geüpdatet. De installatie van de gekozen updates gebeurt verder zo goed als volautomatisch en je kunt de installatie zelf ook volgen. Op ons testtoestel mislukte de update van Mozilla Firefox (46) echter, om een niet nader gespecificeerde reden.

Gezien de aard van het bedrijf dacht achter deze software zit – Kaspersky is met name een producent van beveiligingssoftware – hoeft het weinig te verbazen dat het programma zijn pijlen vooral richt op populaire tools en plug-ins die wel vaker het doelwit van malwaremakers zijn. Verwacht dus geen tool die al je software in één keer van een update zal voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business