Tips

Snel grote bestanden en mappen delen

Send Anywhere is een uitblinker wat simpliciteit en presaties betreft. Het is een erg krachtige tool die ideaal is voor het delen van grote bestanden.

[download_file]Er bestaan natuurlijk websites zoals het populaire WeTransfer die je kan inzetten voor het delen van grote bestanden of grote hoeveelheden aan bestanden. Toch doet het programma Send Anywhere alles slimmer en sneller. Het programma is beschikbaar voor Mac en Windows, en heeft ook apps voor Android, iOS en Windows Phone.

QR-code

In tegenstelling tot WeTransfer werkt Send Anywhere niet met een omslachtige downloadlink die je eerst via e-mail wordt opgestuurd. Als je bestanden van je telefoon naar je pc wil versturen, hoef je slechts een korte cijfercode in te vullen alvorens je aan de slag kan met je bestanden. Omgekeerd, als je van je pc naar je telefoon stuurt, volstaat slechts de scan van een QR-code.

Anderzijds moet je er wel voor zorgen dat je de bestanden meteen downloadt. Een downloadlink van WeTransfer blijft een week geldig, maar Send Anywhere rekent er op dat je de klus binnen de 10 minuten geklaard hebt.

Logische interface

De interface van zowel de app als het computerprogramma van Send Anywhere ziet er kraaknet uit. Eenvoud siert. Het is alleen een beetje jammer dat de makers geen Nederlandstalige versie voorzien hebben.

In de interface heb je twee grote knoppen: ‘Send’ en ‘Receive’. Hiermee werkt het volledige uitwisselingsverkeer van bestanden. Delen is ongelimiteerd. Zo kan je naast zware bestanden ook hele mappen delen. Send Anywhere werkt met alle bestandstypes en ook qua hoeveelheid bestanden zijn er geen grenzen. Als je geregeld bestanden deelt via e-mail, of diensten als Facebook Messenger of WhatsApp, zal je al wel met dergelijke beperkingen te maken hebben gekregen.

Onmiddellijk delen

Een leuke extra die de pc-versie van Send Anywhere biedt, is de mogelijkheid om bestanden onmiddellijk te delen via de rechtermuisknop. Als je een bestand aanklikt, zie je meten de optie ‘Share with Send Anywehere’ staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business