Tips

Sla webpagina’s lokaal op

Soms wil je webpagina's lokaal kunnen bewaren, zodat je ze ook zonder internetverbinding kan raadplegen. Dat kan met Local Website Archive.
[download_file]Struin je vaak door het web op zoek naar bruikbare webpagina’s die je ook achteraf nog wil consulteren, dan kan Local Website Archive een goede hulp zijn. Deze tool downloadt namelijk individuele webpagina’s, inclusief afbeeldingen en met behoud van de lay-out.

Er zijn heel wat uiteenlopende tools en technieken om een webpagina lokaal te bewaren op je pc, zodat je die ook offline kunt bekijken. Je kunt bijvoorbeeld de bewaaroptie van je eigen browser gebruiken, een of andere browserextensies installeren of als het moet ook data uit de browsercache plukken. Wijzelf vinden Local Website Archive echter een meer comfortabele oplossing.

Het volstaat de juiste url in te voeren waarna het programma de bijhorende webpagina compleet rendert en het resultaat toont in een ingebouwd browservenster. Als alles er goed uitziet kun je dan de download effectief in gang zetten – een proces dat je trouwens in detail kunt volgen (met name welke pagina-onderdelen er allemaal worden opgehaald). Gemiddeld duurt zo’n complete paginadownload een tiental seconden. Handig is in elk geval ook dat je de pagina in afzonderlijke (sub)mappen kunt bewaren, als je dat wenst.

Na de download volstaat het dan de lokale webpagina te selecteren om die in het bijhorende browservenster – of in je favoriete browser – te bekijken. De resultaten zijn verrassend goed: de meeste pagina’s blijven netjes intact, inclusief aanklikbare links. Houd er wel rekening mee dat de downloads in een propriëtair formaat worden bewaard en dus alleen met behulp van deze tool te bekijken zijn.

Nieuwe pagina’s toevoegen doe je vanuit het programmavenster zelf, of vanuit het contextmenu van Internet Explorer. De tool bevat bovendien een krachtige zoekfunctie: die laat je toe naar specifieke trefwoorden te zoeken binnen de gedownloade webpagina’s.

Let wel, de gratis Lite-versie heeft enkele beperkingen in vergelijking met de betaalde Pro-editie. Zo kun je in deze laatste ook documenten in een wachtrij plaatsen (voor download op de achtergrond), kun je PDF-documenten via een virtuele printer toevoegen, html-documenten uit een specifieke map importeren, pagina’s vanuit het klembord toevoegen en zelf de locatie van het lokale archief instellen.

Local Website Archive Lite is een uitstekende tool voor wie frequent afzonderlijke webpagina’s wil bewaren. Wil je echter een heel pak pagina’s in één keer ophalen (die via hyperlinks met elkaar zijn verbonden), dan zijn er betere oplossingen (zoals HTTrack).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business