Tips

Minecraft voor scholen is nu gratis beschikbaar in beta

Microsoft wil Minecraft graag binnen de schoolmuren krijgen en heeft daarvoor Minecraft Education Edition ontwikkeld. Leraars kunnen de beta-versie nu gratis downloaden.

Sinds de overname van Minecraft door Microsoft doet de softwaregigant het maximale om op zowat elk mogelijk platform een versie van het blokkenspel te krijgen. Na de aankondiging van Minecraft voor de Gear VR is het nu tijd om ook de scholen vol met Minecraft te gooien. Microsoft komt met een specifieke versie getiteld: Minecraft Education Edition. Het spel wordt officieel gelanceerd na de zomervakantie, maar de beta is vandaag al beschikbaar voor leerkrachten om de software te testen.

De onderwijsversie is haast identiek aan de standaardversie van Minecraft, maar het bevat een handvol extra functies die de werking in een klaslokaal ten goede komen. In januari werd er al aangekondigd dat er een in-game camera beschikbaar is om screenshots te maken, maar vandaag zijn er meer details bekend gemaakt.

[related_article id=”168532″]Zo kunnen leerkrachten in de beta grote vlakken met tekst in het spel steken, zodat leerlingen meldingen krijgen wanneer ze tot een bepaald punt overschrijden.

De belangrijkste functie komt pas in september wanneer het spel lanceert volgens The Verge. Dan is de Classroom Mode beschikbaar, wat in essentie een controlepaneel is voor de leerkracht. Hiermee kunnen ze alle leerlingen op de kaart zien, chatberichten sturen en mensen teleporteren naar een specifieke plaats.

Leerkrachten kunnen gratis aan de slag met Minecraft: Education Edition tot september. Daarna kunnen scholen een licentie nemen op de software, variërend van 1 tot 5 dollar per student, geldig over een heel schooljaar. De meest logische vraag blijft uiteraard of Minecraft iets kan bijbrengen in een klaslokaal. Microsoft wil het alvast proberen, en jij mag nu gratis testen of het iets is.

betadownloadseducation editionmicrosoftminecraftschool

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals