Tips

Makkelijk in- en uitzoomen in Windows

Glassbrick is een krachtige en flexibele tool waarmee je kan in- en uitzoomen op je scherm, wat erg handig is bij bijvoorbeeld presentaties.
[download_file]Windows bevat al langer een ingebouwd vergrootglas (screen magnifier), maar erg soepel werkt die in de praktijk niet. Heb je wel vaker behoefte om snel op je scherm te kunnen in- en uitzoomen – bijvoorbeeld tijdens presentaties – dan is GlassBrick een betere oplossing.

Glassbrick is een draagbare tool die in twee versies komt: 32- en 64-bits. Zodra je het programma opstart is het al meteen actief. Standaard zoom je in met de toetscombinatie Alt+D+1 (of met Ctrl+scrolwieltje naar voren)  en zoom je uit met de toetscombinatie Alt+D+1 (of met Ctrl+scrolwieltje naar achteren). De muiscursor blijft daarbij telkens in het midden van het scherm gepositioneerd.

Je kunt echter al deze toetscombinaties – en nog heel wat meer –naar wens instellen. Verder is het ook mogelijk de snelheid en de schaalfactor van het in- en uitzoomen aan te passen (via een schuifknop of met sneltoetsen) en kun je de zoom na x-aantal seconden automatisch weer laten uitschakelen, zodat je opnieuw de normale weergave krijgt. Met alweer een andere sneltoets kun je nog de schermkleuren aanpassen, bijvoorbeeld voor een betere contrastweergave.

Nog een leuke en handige functie is de “leesmodus”, waarbij een rechthoekig gebied van Windows (waarvan je de hoogte ook on the fly kunt aanpassen met alweer andere sneltoetsen) extra belicht wordt, zodat je samen met je publiek makkelijker op een bepaald schermdeel kan focussen.

Kortom, GlassBrick is prima geschikt voor presentaties waarbij je geregeld wil kunnen uitvergroten of extra aandacht aan een bepaald schermgebied wil geven.

https://www.youtube.com/watch?v=G6XqbfnlrIc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business