Tips

Geluidsfragmenten moeiteloos inkorten (en converteren)

Audio Cutter maakt het eenvoudig om in muziekbestanden te knippen, maar de tool doet dubbel dienst als uitstekend conversieprogramma.

 

[download_file]Wanneer je audio-opnames downloadt of zelf creëert, gebeurt het wel vaker dat er in het begin of op het einde van de opname overtollige of ongewenste fragmenten mee zijn ingeblikt. Die knip je er echter probleemloos af met een tool als Leapic Audio Cutter.

Wie had verwacht dat een ‘audio cutter’ niet moeilijker hoeft te zijn dan het geluidsfragment in te laden, het gewenste begin- en eindpunt in te stellen en de startknop in te drukken, heeft het helemaal bij het rechte eind. Uiteraard ontbreekt daarbij een ingebouwde muziekspeler niet, zodat je meteen kan nagaan of je de opname wel op de gewenste manier hebt ingekort.

Verder kun je ook nog het gewenste uitvoerformaat opgeven: mp3, wma, ogg en wav – dit uitvoerformaat hoeft dus niet noodzakelijk hetzelfde te zijn als het bronbestand, wat dus inhoudt dat je met deze tool audiobestanden ook kunt converteren. Via een vinkje geef je nog te kennen of je de audiotags (zoals titel, artiest, album, jaar, enz.) in het uitvoerbestand wil behouden – voor zover mogelijk (lees: ondersteund door het gekozen uitvoerformaat).

Afhankelijk van het geselecteerde uitvoerformaat kun je verder nog de gewenste audiokwaliteit instellen en het type bitrate (variabel, constant of average) vastleggen.

De tool werkt snel en we konden zo goed als geen verlies van audiokwaliteit vaststellen. Kortom, een eenvoudig programma dat doet wat het belooft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business