Tips

Je computer als geheugensteuntje

Met Hourglass stel je snel reminders in op je pc. De erg lichte tool trekt dan je aandacht wanneer het zo ver is.

 

[download_file]Over 15 minuten moet je zeker dat telefoontje plegen en deze namidddag om 15.30 word je in het bureau van de chef verwacht. Inplannen in je (digitale) agenda is een optie, maar het kan ook eenvoudiger, met Hourglass. Dat is een simpele countdown timer die de uren, minuten of seconden aftelt en op het juiste moment een geluidssignaal geeft.

Hourglass, dat overigens ook in een portable variant beschikbaar is, is de eenvoud zelve. Je start de tool, geeft die eventueel een duidelijke titel mee (zoals ‘even bellen’ of ‘bureau chef’) en je geeft aan wanneer het moment van de waarheid is aangebroken. Dat laatste kan eenvoudigweg door iets als 20 minutes of August 20 4.45 pm in te voeren.

Zodra je het startsein geeft begint Hourglass dan af te tellen. Op het einde van de rit krijg je een visuele (popup-venster) en/of auditieve waarschuwing. Deze laatste is een weinig meer dan een biep waarbij je alleen het volume kunt instellen. Volgens de maker kun je ook eigen geluiden laten horen, maar we hebben niet meteen gevonden hoe dat dan moet. Je kunt een timer op elk moment onderbreken en het is perfect mogelijk verschillende timers tegelijk te laten lopen, elk in een andere kleur zo je wil.

Je kunt een timer ook zo instellen dat die automatisch weer van bij de start begint af te tellen en als je de timer zeker niet uit het oog wil verliezen beeld je die met een muisklik fullscreen af.

Verder kun je ervoor zorgen dat de pc zichzelf afsluit zodra de timer is uitgeteld. Anderzijds is het ook mogelijk te voorkomen dat de pc in slaapstand gaat zolang je timer actief is. Hourglass laat zich trouwens ook vanaf de opdrachtregel aansturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business