Lightshot is een must-have-toepassing die de screenshotfunctie van Windows een enorme upgrade geeft. Screenshots zijn heel precies en je kan ze ook meteen bewerken.

[download_file]Lightshot is de ideale toepassing voor het nemen van screenshots. De erg eenvoudige screenshotfunctie van Windows wordt vervangen door Lightshot dat boordevol handige functies zit.

Als je Lightshot installeert (ook beschikbaar voor Mac), kan je een screenshot nemen via de toepassing zoals je dat normaal gesproken zou doen. Druk op de schermafdrukknop van je toetsenbord, en de applicatie wordt gestart. Om aan te duiden wat je precies in beeld wilt brengen, klik en sleep je met je muis om een kader te maken. Je ziet ook meteen hoeveel pixels je selectiekader bevat. Laat los, en je hebt precies vastgelegd wat je als afbeelding wilt opslaan. Nu kan je op het ‘Opslaan’-icoon van Lightshot klikken, of je kan eens kijken wat deze leuke toepassing te bieden heeft.

Screenshot_1

Zo kan je bijvoorbeeld een kader plaatsen rondom een stuk tekst om zo te benadrukken wat er op het screenshot te zien is. Je kan ook meteen tekst intypen of tekenen met de pen of markeerstift. Verder kan je met de tool ook rechte lijnen tekenen of pijlen trekken bovenop je screenshot. Leuk is ook dat je zelf de kleur kan bepalen van alle elementen die ik hierboven heb opgesomd. Met het pijltje kan je elke stap ook telkens ongedaan maken.

Uitgebreid bewerken

Naast opslaan kan je een afbeelding ook kopiëren of rechtstreeks afdrukken. Daarnaast kan je een afbeelding ook meteen delen via Facebook, Twitter of Pinterest. Een minder voor de hand liggende functie is dat je ook een screenshot online kan uploaden op de servers van Lightshot.

Screenshot_3

Vervolgens krijgt de afbeelding een eigen link. Op de website zal je ook ontdekken dat je de afbeelding ook online kan bewerken via een webtoepassing van Lightshot. Die bewerking gaat veel verder dan de mogelijkheden die je krijgt tijdens het nemen va een screenshot.

Zoek via Google

Maar zoals ik al zei, is Lightshot meer dan een screenshottooltje. Je kan de toepassing ook gebruiken om op zoek te gaan naar de inhoud van je scherm op het web. Als je tijdens het maken van een screenshot op het ‘Google’-icoontje klikt, zal hij datgene wat je geselecteerd hebt, opzoeken via Google.