Tips

Instant Translate: onmisbare vertaalassistent

Met Instant Translate kan je razendsnel tekst vertalen. De software is bovendien beschikbaar op talloze platformen.
[download_file]Met Instant Translate heb je altijd een razendsnelle tolk in de buurt tijdens het surfen. De tool stelt automatisch vast in welke taal de geselecteerde tekst werd opgesteld, en vervolgens wordt er meteen standaard vertaald naar het Nederlands.

Er zijn verschillende methodes om tekst te vertalen. De meest simpele is natuurlijk om gebruik te maken van het icoon van Instant Translate. Als je erop klikt, zie je een tekstvak waarin je tekst kan invoeren. Met een ‘Control+Enter’-toetsenscombinatie laat je dan een vertaling verschijnen. Je kan de invoer- en uitvoertaal ook gemakkelijk aanpassen in dat scherm.

Dubbelklik

Nog handiger is de dubbelklik-functie. Daarvoor moet je iets dieper in de instellingen van de extensie duiken. Klik als eerste op het icoon van ‘Instant Translate’ en klik door naar ‘Settings’. Klik bij ‘General’ onder ‘Double-click translation’ op ‘Disabled’ en ‘Enabled’ verschijnt.

Als je daarna op een woord dubbelklikt, verschijnt er een vertaling als pop-up. Je kan ook op het luidsprekericoon klikken om de vertaling in spraak te horen. In veel gevallen krijg je niet zomaar één, maar tegelijk ook meerdere vertalingen te zien. Instant Translate toont namelijk ook synoniemen van een woord.

Toetsencombinatie

Naast het dubbelklikken is het ook erg handig om de toetsencombinatie ‘Shift+T’ te gebruiken. Als je een stuk tekst selecteert, kan je die combinatie gebruiken om meteen dezelfde pop-up te laten verschijnen als bij het dubbelklikken.

‘Shift+T’ is standaard geactiveerd in de instellingen. Je kan de combinatie ook naar wens aanpassen via ‘Settings’, ‘Languages & Shortcuts’ en vervolgens klik je bij ‘Main language pair’ op ‘Shift+T’. Daarna voer je zelf een toetsencombinatie in, en kies je ‘Close’.

Google Translate

Wie geen fan is van de pop-upvertalingen van Instant Translate kan ook vertalingen laten verschijnen in een Google Translate-tabblad. Om dat mogelijk te maken, moet je wel eerst weer een kijkje nemen in de instellingen. Ga naar ‘Settings’, ‘Languages & Shortcuts’ en klik bij ‘Actions’ op ‘Show on Google Translate’.

Instant Translate is beschikbaar op veel verschillende platformen, namelijk: Windows, Edge, Chrome, Firefox, Android, Mac OS X en iOS. Alleen de extensies van Edge, Chrome en Firefox zijn echter gratis. Wij bieden hier de gratis trial van de Windows-versie aan. De volledige versie kost 2,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business