Tips

Start je toepassingen en documenten sneller op

AlomWare Actions laat toe om sneltoetsen aan uiteenlopende acties te koppelen, zodat je een en ander nog sneller uit de startblokken krijgt.
[download_file]De laatste Windows-versies hebben het de gebruiker al een stuk makkelijker gemaakt om snel een programma of een document te openen, maar dat neemt niet weg dat er nog een hele rist applicatie-launchers in het (gratis) aanbod zijn. AlomWare Actions is precies zo’n tool: door sneltoetsen aan uiteenlopende acties te koppelen kun je een en ander nog sneller uit de startblokken krijgen.

Bij de eerste opstart van het programma vraagt die een sneltoets voor het oproepen van de tool zelf in te stellen (overigens kun je deze sneltoets ook altijd nog aanpassen). Even later start dan het eigenlijke programmavenster op. De makers hebben standaard al een paar (voorbeeld)acties aan een sneltoets gekoppeld: onder meer een om de Windows rekenmachine op te roepen, een om een pop-upvenster tevoorschijn te halen waarin je een rekenopgave kunt invoeren – het resultaat belandt dan in je actieve document – en een om snel een mailtje naar ‘dad’ te sturen.

Dat laatste geeft echter meteen een foutbericht. Logischerwijze moet je eerst nog een paar e-mailinstellingen (zoals de SMTP-server en de gewenste e-mailadressen) invullen, maar het geeft toch al een idee van de mogelijkheden. Uiteraard kun je ongewenste acties verwijderen en ook zelf nieuwe acties toevoegen. Dat doe je door een of meer stappen aan zo’n actie te koppelen. Die stappen kun je in een uitgebreid keuzemenu aanduiden – handig is alvast dat elke stap van de nodige uitleg is voorzien. Wij telden zo’n 140 stappen van uiteenlopende aard. Sommige laten je toe een programma, document of website te openen, andere toveren dan weer een vooraf gedefinieerd stukje tekst in je  document of voeren een of andere actie uit (zoals het afsluiten van de pc) op een in te stellen tijdstip. Op het forum van Alomware vind je alvast de nodige inspiratie. Handig!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business