Tips

Maken de juiste instellingen je netwerkverbinding sneller?

Met de TamoSoft Throughput Test ga je de werkelijke snelheid van je dataverkeer langs je router na. Zo ontdek je of instellingen die deze of gene trafiek voorrang geven, hun gewenste effect hebben.

 

[download_file]

Heel wat moderne (ook draadloze) routers voorzien in een of andere vorm van QoS (quality of service), waarbij je dus welbepaald dataverkeer (dat bijvoorbeeld via een specifiek protocol verloopt) kunt prioriteren. Maar in hoeverre helpt zo’n QoS-functie je netwerkverbinding daadwerkelijk vooruit? TamoSoft Throughput Test vertelt het je.

TamoSoft Throughput Test is beschikbaar voor zowel Windows als Mac en je kunt er zowel je draadloze als bekabelde netwerkverbindingen mee testen. De tool verstuurt namelijk continu TCP- en UDP datastromen door je netwerk waarbij intussen allerlei metingen verricht worden: de effectieve doorvoerwaarden (zowel upstream als downstream), de round-trip tijden en het eventuele pakketverlies. Deze resultaten krijg je zowel in numerieke vorm als in een realtime kleurengrafiek te zien.

Grondige test

Om zo’n verbinding effectief te kunnen testen moet je twee componenten (elk in een afzonderlijk exe-bestand) installeren: het servergedeelte luistert naar verbindingen van de client en de client verbindt zich met de server – het volstaat het IP-adres van de server in de clientmodule in te tikken. Eens de verbinding is gelegd versturen server en client verkeer in beide richtingen. Het is het clientgedeelte dat dan de berekeningen uitvoert en de data op je scherm weergeeft.

Je kunt uit verschillende types QoS kiezen: Best Effort, Background, Excellent Effort, AudioVideo, Voice en Control. Je zal echter niet al deze types in je router terugvinden of met dezelfde namen (hoewel je vaak wel kunt afleiden welke type er bedoeld wordt). Hoe dan ook, wanneer je de resultaten van de verschillende QoS-types hebt nagekeken, heb je meer kans om het optimale QoS-type in je router te kunnen instellen.

downloadsnetwerkqossnelheidTamoSoft Throughput Test

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals