Tips

Tabbladen in (bijna) alle programmavensters

Met TidyTabs organiseer je verschillende vensters van nagenoeg elk programma in één venster met tabbladen.

 

[download_file]We kunnen ons geen browsers meer voorstellen zonder die handige tabbladen en gebruikers die dankzij de tool Clover tabbladen in hun Verkenner hebben zien verschijnen, willen ook niet meer zonder. TidyTabs gaat nog een euh… tabje verder en voegt tabbladen toe aan zowat alle programmavensters.

Voor alle duidelijkheid: de gratis versie van TidyTabs bevat enkele beperkingen tegenover de betaalde varianten: je mag die alleen inzetten voor persoonlijk gebruik, het is niet mogelijk om meer dan drie vensters (in één tabblad) te groeperen of om tabbladen te hernoemen of te herordenen, en het werken met tabbladen werkt slechts op een en dezelfde monitor. Maar wellicht kun je met deze restricties leven.

TidyTabs start standaard automatisch mee met Windows op en is op de achtergrond actief. Daar is aanvankelijk weinig van te merken. Tot je bijvoorbeeld twee programmavensters opent, zoals twee Verkenner-instanties of bijvoorbeeld een Word-instantie en een Verkenner-instantie, en de muispijl even boven de linkerbovenhoek van zo’n programmavenster houdt. Er duikt dan meteen een tabblad op. Dit tabblad kun je vervolgens verslepen naar de taakbalk van het andere programmavenster. Wanneer je het hier loslaat wordt dit programmavenster als een tweede tabblad aan dat andere programmavenster toegevoegd. Beide tabbladen blijven nu semi-transparant zichtbaar en overschakelen tussen beide toepassingen of instanties vergt maar een muisklik.

Het is wel even wennen dat je tabbladen van uiteenlopende applicaties aan eenzelfde programmavenster kunt hangen, maar wie voor een project vaak tussen meerdere programma’s moet switchen vindt het al snel een zeer handige toevoeging.

Overigens kun je het uitzicht van de tabbladen vanuit het instellingenvenster van TidyTabs naar eigen smaak aanpassen. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe transparant zo’n tabblad moet zijn, of je ook ‘single tabs’ zichtbaar wilt maken, of je tabbladen wil verbergen wanneer je in ‘full screen’ werkt, enz.

TidyTabs werkt door in de meeste applicaties, maar het is ook altijd mogelijk tabbladen alleen toe te laten passen op specifieke applicaties of bepaalde toepassingen in een zwarte lijst onder te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business