Tips

Wachtwoorden à la carte

Met Advanced PassGen genereer je in een handomdraai sterke wachtwoorden voor al je accounts.
[download_file]Ben je op je vereniging, bedrijf of school verantwoordelijk voor het aanmaken van gebruikersaccounts dan kan een wachtwoordgenerator best wel van pas komen. Advanced PassGen is precies zo’n tool. Ook om voor al je eigen accounts sterke wachtwoorden te vinden, komt de software van pas.

Allereerst geef je aan Advanced PassGen mee wat de lengte van de wachtwoorden moet zijn, hoeveel exemplaren je precies wil en welke tekens je al dan niet in zo’n wachtwoord wil opgenomen zien: kleine letters, hoofdletters, cijfers en/of speciale tekens (zoals @, # en !).

Als je dat zo instelt genereert het programma ook wachtwoorden van variabele lengte: het volstaat dat je dan een verschillend cijfer invult bij de minimale en de maximale wachtwoordlengte. Het is tevens mogelijk zelf de tekens op te geven waaruit de wachtwoordgenerator mag putten (in dit geval mag je op het tabblad ‘General’ geen vinkjes plaatsen bij ‘Characters’).

De lijst met gegenereerde wachtwoorden verschijnt nagenoeg ogenblikkelijk. Elk wachtwoord is standaard voorzien van een eenvoudige ‘sterkte-indicatie’ in de vorm van een gekleurd balkje. Deze lijst kun je met een druk op de knop exporteren, zowel naar txt-, csv als html-formaat.

Een eenvoudige tool dus, maar wel erg praktisch voor wie een hele reeks (sterke) wachtwoorden moet zien te verzinnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business