Tips

Vermijd frustraties met mailto-links dankzij deze Chrome-exensie

Verlies geen tijd meer door per vergissing de standaard e-mail app op je toestel te activeren. Een extensie op Chrome brengt verlossing.

Je kent de ervaring misschien: je klikt op een link die je belooft om je met iemand in contact te brengen, en opeens opent er een mailprogramma dat je totaal niet gebruikt. Voordat je kan recupereren van je verrassing, begint het mailprogramma je volledige e-mailgeschiedenis te synchroniseren, en kan je alleen maar in horror toekijken terwijl je vruchteloos het programma weer probeert dicht te gooien. Dergelijke “mailto”-links, of andere knoppen die naar het standaard e-mailprogramma van je toestel leiden, veroorzaken heel wat frustraties en tijdverlies.

Bron: Tumblr

Je kan dat afreageren door je ervaring creatief te verwerken, maar het beste is nog om de hele situatie gewoon te voorkomen. Dat is precies wat de Nomailto-extensie voor Google Chrome voor je doet. Wanneer je per vergissing op een dergelijke hyperlink klikt, zorgt het programma ervoor dat je niet automatisch de standaard e-mailapp opent. In plaats daarvan krijg je eerst een pop-up te zien die je vraagt of je hier echt mee wil doorgaan of het contactadres wil kopiëren om in je eigen mailapplicatie te gebruiken.

De extensie is gratis te downloaden in de Chrome Web Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business