Tips

Maak de Finder van Mac een stuk gebruiksvriendelijker

We steken het niet onder stoelen of banken: de Finder is een rommeltje. Met deze tips maak je de bestandenbrowser een stuk overzichtelijker.

Toon huidige locatie van een map

 

De bestandenbrowser van Apple mist structuur. Doorheen de mappen snuisteren is een werk van lange adem. In de standaardweergave zie je immers niet op welke locatie je vertoeft in de stoffige, digitale zolder van je machine. Er zijn drie mogelijke manieren om dat aan te passen.

Als je met je rechtermuisknop bovenaan klikt op de naam van een folder, vind je alle sublocaties terug. Met een eenvoudige muisklik kan je ook naar die mappen navigeren.

Wil je dat je de locatie altijd zichtbaar is, zonder dat je je polsen moet belasten? Ga bovenaan naar ‘Weergave’ en druk op ‘Toon padbalk’. Nu verschijnt er aan de onderkant van je scherm een nieuw venster met je huidige locatie. Poef.

Neemt de balk te veel kostbare verticale ruimte in? Geen nood: je kan de locatie van je map ook bovenaan weergeven. Druk rechtsboven op het vergrootglas en typ ‘Terminal’. Klik op Enter. Op het volgende scherm kopieer de volgende code: defaults write com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool true; killall Finder . Druk nogmaals op Enter. Nu heb je meer structuur in je Finder, zonder dat je vensterruimte beperkt wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business