Tips

Maak de Finder van Mac een stuk gebruiksvriendelijker

We steken het niet onder stoelen of banken: de Finder is een rommeltje. Met deze tips maak je de bestandenbrowser een stuk overzichtelijker.

Geef verborgen bestanden weer

Net zoals op andere besturingssystemen zijn er bestanden verborgen op Apple-computers. Op Windows en Linux vind je makkelijk een knopje om die zichtbaar te maken. Op Mac moet je langer zoeken.

Op een QWERTY-toetsenbord kan je eenvoudigweg de toetsencombinatie “Command+Shift+punt” gebruiken. Als je over een AZERTY-toetsenbord beschikt, moet je helaas iets langer sleutelen. Vorm de combinatie ‘Command+spatie’ om een het Spotlight-zoekvenster te openen. Vul daar ‘Terminal’ in. Kopieer en plak dan de volgende code: defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE;killall Finder en druk op Enter. Om nadien de verscholen bestanden terug te doen verdwijnen, gebruik je een andere code: defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE;killall Finder .

Wil je een bepaalde folder of bestand verborgen houden voor je vrienden of familie? Open dan opnieuw de ‘Terminal’ en typ chflags hidden . Sleep nadien de map of bestand in het venster en druk op Enter. Het bestand is nu niet meer zichtbaar, tenzij je die optie uitgeschakeld hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business