Tips

Zo klinkt je bluetooth hoofdtelefoon veel beter met Windows 10

Een stomme kleine fout in Windows 10 zorgt ervoor dat een bluetooth hoofdtelefoon bijzonder slecht klinkt. Door één vinkje aan te passen, geniet je plots van glashelder geluid.

Wie een bluetooth hoofdtelefoon of draadloze oortjes aansluit op een Windows 10-toestel, kan net zo goed meedoen met de lotto. De éne keer krijg je kraakhelder geluid zoals je verwacht, maar de andere keer niet. Je moet hierbij geluk hebben: als je na een paar keer geen problemen ondervindt, is de kans klein dat ze ooit opsteken.

Voor alle andere die geen geluk hebben, is de oplossing gelukkig snel toegepast. Klik op het vergrootglas naast de Start-knop en typ bluetooth in. Selecteer ‘Bluetooth en andere apparaten’ uit de lijst en klik rechts op ‘Apparaten en Printers’. Hier krijg je, eens je hoofdtelefoon gekoppeld is, een icoontje te zien van een bluetooth headset.

Rechterklik op het juiste apparaat, kies ‘Eigenschappen’ en daarna het tabblad ‘Services’. Vink hier de optie ‘Handsfree-telefonie’ uit. Normaal hoor je een duidelijke klik dat de bluetoothverbinding is weggevallen. Maak manueel opnieuw verbinding via ‘Bluetooth en andere apparaten’, en je muziek klinkt opeens kraakhelder.

Enig nadeel aan deze werkwijze is dat Windows 10 nu niet meer actief naar dat bluetoothapparaat gaat zoeken. Je hoofdtelefoon uitschakelen en opnieuw inschakelen betekent opnieuw via het bluetoothmenu manueel koppelen. Wie dat vervelend vindt, kan de Handsfree-telefonie-functie opnieuw inschakelen. Maar dan moet je de slechte geluidskwaliteit er wel bijnemen, mocht je daar last van hebben.

bluetooth hoofdtelefoonhandsfreemobielontspanningwindows 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals