Tips

Verberg irritante vrienden tijdelijk uit je Facebook-feed

Wil je iemand tijdelijk verbannen uit je Facebook-nieuwsoverzicht? Facebook rolt een snooze-knop uit die je deze mogelijkheid geeft.

Facebook lanceert een nieuwe functie die je toelaat om personen, groepen, of pagina’s te snoozen. Is één van je beste vrienden de trotse vader geworden van een tweeling en kan hij hier niet over zwijgen? Je kan je vriend voor 30 dagen het zwijgen opleggen, zonder dat hij hier iets van weet. Op deze manier geeft Facebook je meer vrijheid over wat je ziet in je Nieuwsoverzicht.

Om gebruik te maken van de functie klik je in je Nieuwsoverzicht op de drie bolletjes bovenaan een post. Hier krijg je de mogelijkheid om het bericht te verbergen, of om de persoon niet langer te volgen. Indien je de nieuwe functie van Facebook al hebt ontvangen, kan je eveneens op een Snooze-knop klikken. De berichten van de persoon, pagina, of groep die je snoozet, krijg je voor 30 dagen niet langer te zien. Facebook geeft je bovendien een waarschuwing wanneer deze periode bijna afloopt. Hierdoor kan je tijdig de snoozeperiode verlengen, of beslissen om een vriend voorgoed niet meer te volgen.

Facebook rolt de functie momenteel uit, waardoor nog niet iedereen de Snooze-knop onmiddellijk te zien krijgt. Mogelijk krijg je de Snooze-knop sneller wanneer je je Facebook in het Engels instelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business