Tips

Zo zet je de batterijbesparende vertragingsfucntie van je iPhone uit

Lees hier hoe je de processor van jouw oudere iPhone opnieuw versnelt in de nieuwste bètaversie van iOS.

De aankomende versie van het iOS-besturingssysteem, iOS 11.3, bevat een nieuwe functie voor iPhone-gebruikers met een ouder toestel. In de bètaversie van iOS is het vanaf nu mogelijk om de vertraging die Apple oplegt voor de processoren van oudere toestellen uit te schakelen. Veel mensen waren ontevreden met deze beslissing van Apple.

Vertragen van oudere iPhones

In een voorgaande update van iOS, besloot Apple om de processoren van oudere iPhones te vertragen om zo het batterijleven te optimaliseren. Volgens Apple werd deze functie toegevoegd om te voorkomen dat de telefoons zich onverwacht afsluiten.

[related_article id=”221951″]

Apple kon op heel wat kritiek rekenen nadat dit eind vorig jaar aan het licht kwam en besloot een optie toe te voegen die de beperking van de processorsnelheid uitschakelt. Daarnaast heeft het bedrijf ook de prijs voor het vervangen van de batterij van een ouder toestel verlaagd.

Bètaversie

Om gebruik te maken van de optie die de snelheidsbeperking van de processor uitschakelt, moet je jouw iPhone updaten naar de laatste versie van het iOS-besturingssysteem. Versie 11.3 is voorlopig enkel beschikbaar als bètaversie. Apple heeft nog niet bevestigd wanneer de definitieve versie zal worden vrijgegeven, maar iedereen kan zijn apparaat registreren om bètaversies van de software te ontvangen.

De accubeheerfuncties werden toegevoegd in de tweede bètaversie van iOS 11.3. Als je de eerste bètaversie van vorige maand hebt gedownload, moet je deze alsnog bijwerken naar de laatste versie.

Bètaversies ontvangen

Je aanmelden om de bètaversies van iOS te ontvangen is eenvoudig. Het enige dat je moet doen is je inschrijven voor het Apple Beta Software Program via de website en een profiel aanmaken. Dat profiel installeer je op de iPhone waar je de bètaversie van iOS op wenst te installeren. Nadat het profiel is geïnstalleerd, start je de telefoon opnieuw op en controleer je zoals gebruikelijk de beschikbaarheid van software-updates in de Instellingen-app.

Als de bètaversie van iOS 11.3 correct is geïnstalleerd op je iPhone, vind je een nieuwe optie onder ‘Batterij’ in de Instellingen-app. Daar vind je een overzicht met onder meer de status en maximale capaciteit van de batterij van het toestel.

Beeld: Apple

Snelheidsbeperking in- of uitschakelen

Als jouw iPhone zich heeft uitgeschakeld vanwege een verslechterde batterij, dan zal de Batterij-pagina je vertellen dat acties werden ondernomen om te voorkomen dat jouw toestel in de toekomst opnieuw uitvalt. Op deze pagina vind je nu de optie om de processorvertraging opnieuw uit te schakelen.

Het opnieuw inschakelen van deze optie is pas opnieuw mogelijk als je weer een onverwachte uitschakeling ervaart. Op dat moment wordt de optie automatisch opnieuw ingeschakeld.

Niet voor alle iPhones

De mogelijkheid om de processor throttling in of uit te schakelen is alleen beschikbaar voor bepaalde telefoons, aangezien nieuwere modellen niet worden beïnvloed.

De energiebeheerfunctie is beschikbaar op de iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 en 7 Plus. De iPhones 8, 8 Plus en X zijn voorzien van hardware-updates om een dergelijk energiebeheer onnodig te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business