Tips

Zet smartphonefoto’s snel op je computer met Microsoft Photos Companion

Microsoft maakt het mogelijk om met een gebruiksvriendelijke iOS- en Android-app snel en eenvoudig je smartphonefoto’s op je Windows-computer te zetten.

Microsoft maakt het mogelijk om met zijn nieuwe Photos Companion-app snel en eenvoudig foto’s van je smartphone op je computer te zetten. Door een QR-code te scannen wordt je smartphone tijdelijk gekoppeld met de foto-app op je Windows 10-computer.

Eenvoudig synchroniseren van foto’s

Foto’s van een smartphone synchroniseren met je computer is soms een omslachtig proces dat eenvoudiger zou moeten verlopen. Microsoft biedt nu de oplossing door een Photos Companion-app uit te brengen voor iOS en Android. Die app linkt je smartphone tijdelijk aan een Windows 10-systeem op hetzelfde wifi-netwerk om eenvoudig een back-up te maken van je foto’s.

Het linken van je smartphone aan je computer gebeurt door het scannen van een QR-code. Eens beide toestellen gekoppeld zijn, kan je meerdere foto’s tegelijkertijd naar de Windows 10-computer sturen om daar te bewaren. Eens succesvol ontvangen, worden ze automatisch weergegeven in de ingebouwde foto-app van Windows 10.

Microsoft Garage-project

De Photos Companion-app van Microsoft was oorspronkelijk een Microsoft Garage-project, een experimentele toepassing ontwikkeld door medewerkers. Voorlopig is de app nog niet beschikbaar in de Belgische of Nederlandse appwinkels.

Android-gebruikers die de app nu al willen gebruiken, kunnen wel de apk buiten de Play Store downloaden. Een betrouwbaar platform is APK Mirror, maar installatie en gebruik blijft op eigen risico.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business